UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

6. međunarodni festival pametnih gradova „Smart City Festival 2022 – Smart Reshape (#SCF22)“

thumbnail_image003

Nemačka fondacija „Fridrih Nauman“ i ove godine u saradnji sa partnerima iz Srbije i regiona, organizuje 6. međunarodni festival pametnih gradova „Smart City Festival 2022 – Smart Reshape (#SCF22)“, koji će se održati 17. novembra u Beogradu u hotelu „Crown Plaza“ sa početkom u 10 časova.

Prepoznavši istaknutu potrebu za jačanjem saradnje u oblastima digitalizacije, inovacija i novih tehnologija, ovaj projekat je podržalo i nemačko federalno Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj.

Sa posebnim zadovoljstvom pozivamo studente Univerziteta u Beogradu – Arhitektonskog fakulteta da se učešćem na Smart City Festivalu uključe u proces uspostavljanja održivih modela razvoja u urbanim sredinama.

Prepoznajemo ključnu ulogu studenata kao budućih profesionalaca, lidera i donosioca odluka u unapređivanju postojećih praksi, ali i u kreiranju potpuno novih i budućnošću inspirisanih perspektiva u domenu pametnih gradova, koje otvaraju nove prilike za rast i razvoj.

Uključivanje studenata doprinosi diverzitetu perspektiva i uspostavlja platformu za razmenu i primenu znanja budućih stručnjaka različitih profila u definisanju modela saradnje sa privredom i lokalnim zajednicama na primenjenim interdisciplinarnim projektima.

Studentima koji budu prisustvovali panelima biće izdati sertifikati o učešću na stručnom skupu. Za sve goste festivala obezbeđeni su hrana i osveženje tokom dana. Prijavni formular je objavljen na ovom linku.

Festival se fokusira na #SmartReshape i tematski je podeljen na tri celine:
• Reshaping Innovation – The Future of Regional Economic Development,
• Reshaping Sustainability – Environmental Impact and Prosperity,
• Reshaping Health – Smart solutions from companies that improve the lives of patients in

Serbia.

Kroz povezivanje aktera u regionu iz različitih društvenih i ekonomskih sfera, namera nam je da promovišemo humani, inovativni, inkluzivni i održivi urbani razvoj, kao kontinuirani proces koji pruža ogromne šanse i koristi građanima, preduzećima i lokalnim zajednicama Zapadnog Balkana.