УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Миксер фестивал – међународни конкурс за таленте у дизајну Ghost Project

16 9_

Београд, Србија – 16. Март, 2024. – Миксер Фестивал, водећи фестивал креативности на Балкану, са задовољством објављује ново издање међународног конкурса за таленте у дизајну – Ghost Project, чији ће победници представити своје радове на Миксер фестивалу у Београду, од 23. до 25. маја 2024. године на доњем Дорћолу. Оводишња тема, МИКРОКОСМОС, позива младе дизајнере широм света да до 15. априла пријаве иновативне пројекте који нуде решења великих проблема кроз наизглед мале, али значајне микро-интервенције.

Као део издања Миксер фестивала 2024 које истражује моћ „Микро-тактике“, тема „Микрокосмос“ сугерише да мали гест може да покрене ланац догађаја који доводе до значајних промена. Од елемената урбаног пејзажа до објеката које користимо у свакодневном животу, постоји обиље неискоришћеног потенцијала који чека да буде активиран кроз паметна и духовита микро- побољшања која се чине скромних размера, али са великим потенцијалом да утичу на одрживост и инклузивност производа и здравље и благостање корисника.

Међународни жири који чине – Рицхард ван дер Лакен (оснивач организације What Design Can Do из Амстердама), алумни платформе Ghost Project, Vasso Asfi & Loukas Angelou (оснивачи атељеа StudioLav из Лондона), као и балкански „гуруи“ дизајна: Никола Радељковић (суоснивач Numen / ForUse из Загреба), професорка Јелена Матић са Шумарског факултета у Београду и покретачица Ghost Project-а, креативна директорка београдског Миксер фестивала, Маја Лалић – оцењиваће пријаве на основу њиховог потенцијала да индустрији понуде иновативан приступ материјалима и производњи, побољшају комфор корисника и покрену друштвена и еколошка питања.

Победници конкурса учествоваће на изложби Ghost Project и едукативним програмима Миксер фестивала који се одржава на доњем Дорћолу у Београду, од 23. до 25. маја 2024. године.

Конкурс је отворен за све особе до 35 година старости, из целог света. Кандидати могу бити појединци или групе аутора. Сваки аутор/група аутора може пријавити више од једног рада, сваки у посебној апликацији. Пројекти се достављају електронски до 15. априла 2024, на овом линку: www.mikser.rs/ghostproject2024. Жири ће прогласити победнике 25. априла 2024. на миксер.рс.

Линк конкурса: https:// mikser.rs/ghostproject2024
Формулар за пријаву: https://ghost.mikser.rs/ ghostproject2024/form

Контакт:
Јелена Кривокапић
Координаторка, Ghost Project 

+381694791106 

ghostproject@mikser.rs