UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr
Slider control shadow

Dobrodošli na Univerzitet u Beogradu – Arhitektonski fakultet!

Univerzitet u Beogradu – Arhitektonski fakultet je jedna od vodećih visokoškolskih ustanova za studije arhitekture i urbanizma u Zapadnom Balkanu. Ukoliko težite profesionalnoj karijeri u arhitekturi i urbanizmu, mi smo mesto na kome želite da budete!

Nudimo sveobuhvatno obrazovanje budućih arhitekata uključujući širok spektar STUDIJSKIH PROGRAMA, koji omogućavaju razmenu znanja i razvoj veština potrebnih za bavljenje arhitekturom u interdisciplinarnom okruženju.

Naš kolektiv i studenti posvećeni su unapređenju kvaliteta u arhitekturi, društveno odgovornom delovanju profesije i negovanju odnosa prema arhitekturi kao neodvojivog dela identiteta i kulture društva. Podstičemo kreativnost, inovativnost i dijalog. Dođite i pridružite nam se!

Arhitektonski fakultet jedan je od najstarijih osnovanih fakulteta Univerziteta u Beogradu. Prvi studijski program iz oblasti arhitekture uveden je 1846. godine, što govori o kontinuitetu od skoro 180 godina posvećenosti razvoja naučnih istraživanja, obrazovanja i unapređenja discipline u obasti arhitekture.
Naša škola smeštena je u izuzetnom zdanju, zgradi tehničkih fakulteta u centru Beograda, jednoj od poslednjih klasicističkih zgrada izgrađenih u Evropi u 20. veku, građenu između 1925. i 1931. godine, po projektu dvojice uglednih srpskih arhitekata – Nikole Nestorovića i Branka Tanazovića. Zanimljivo je da je zgrada prvobitno bila dizajnirana za smeštaj tehničkih škola – svrsi kojoj i dalje služi skoro vek kasnije. Detaljnije …

 

Aktuelne vesti