UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr
Zvanična selekcija nagrađenih radova | The RIBA President’s Medals Student Awards 2015

RIBA-logo-validation_800x250

Arhitektonski fakultet u Beogradu i Kraljevski institut britanskih arhitekata – RIBA predstavljaju izložbu:

The RIBA President’s Medals Student Awards 2015

Pozivamo Vas da prisustvujete svečanom otvaranju:
ponedeljak, 04. april 2016. godine u 13.00 sati u galeriji AULA Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, Bulevar Kralja Aleksandra 73/II.

U godini u kojoj se obeležava 170 godina od početka visokoškolskog obrazovanja u arhitekturi u Srbiji i 180 godina od osnivanja Kraljevskog instituta britanskih arhitekata (RIBA), Arhitektonski fakultet je prošao rigorozni proces RIBA validacije i uspešno akreditovao osnovne i master studije arhitekture po standardima ovog instituta.

Zahvaljujući tome, diplomirani studenti Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu će biti izjednačeni u nivou znanja i kompetencija sa studentima arhitektonskih fakulteta u Velikoj Britaniji i ostalim zemljama širom sveta koje sprovode nastavu poštujući visoke kreiterijume Kraljevskog instituta britanskih arhitekata – RIBA.


Povezani tekstovi:
Nagrade: The RIBA President’s Medals Student Awards 2015
Nagrade: The RIBA President’s Medals Student Awards 2014
Potvrđen status kandidata RIBA akreditovanog studijskog programa


“The President’s Medals Student Awards 2015“ izložba predstavlja najbolje studentske projekte i disertacije studenata iz celog sveta za 2015. godinu po mišljenju stručnog žirija RIBA instituta. Selekcija prikazuje radove studenata iz Kine, Rusije, Australije, Velike Britanije, Nemačke, Italije, Čilea, Norveške, Hong Konga, Španije, Singapura, Malezije, Koreje, kao i dva projekta studenata Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Izložba će biti otvorena za posetioce u galeriji AULA Arhitektonskog fakulteta do juna ove godine.

Među odabranim radovima na izložbi našli su se i radovi studenata Arhitektonskog fakulteta u Beogradu. U selekciji Bronzane medalje: Marko Dragićević / projekat „Stambeni eko-tehno-fleksi-hibrid“ / mentori prof. Vladimir Lojanica i asistent Maja Dragišić, a u selekciji Srebrne medalje: Hristina Stojanović / projekat „Vertikalna luka – crvotočina: raskršće paralelnih dimenzija“ / mentor prof. Borislav Petrović.

Opširnije o nagrađenim radovima možete pročitati u našoj prethodnoj vesti:
Nagrade: The RIBA President’s Medals Student Awards 2015

Vidimo se na otvaranju!

#Jubilej170godina

PM2015-Slide01

O nagradi

Nagrada The RIBA President’s Medals Student Awards, koju dodeljuje Kraljevski institut britanskih arhitekata – RIBA, smatra se najprestižnijom svetskom nagradom za arhitektonsko obrazovanje.

Prvi put je dodeljena još davne 1836. godine za esej o arhitekturi, da bi od 1855. godine počela da se dodeljuje i nagrada za najbolji arhitektonski dizajn studenata završne godine arhitekture.

Ovo je najstarija nagrada koju dodeljuje institut RIBA. Od samog početka, svrha ove nagrade je da se evaluira i promoviše izuzetnost tokom studija arhitekture kao i da nagradi talenat i ohrabri debatu o arhitekturi širom sveta.

Svake godine RIBA poziva oko 300 fakulteta arhitekture iz 65 zemalja da nominuju najbolje dizajnerske projekte i disertacije svojih studenata. Predsednik RIBA instituta proglašava dobitnike i uručuje nagrade svakog decembra na završnoj godišnjoj ceremoniji, koja se održava u sedištu RIBA instituta u Londonu.

http://www.presidentsmedals.com/

PM2015-Slide18_Marko-Drgaicevic

U selekciji Bronzane medalje: Marko Dragićević / projekat „Stambeni eko-tehno-fleksi-hibrid“ / mentori prof. Vladimir Lojanica i asistent Maja Dragišić | Zvanična selekcija The RIBA President’s Medals Student Awards 2015

PM2015-Slide17_Hristina-Stojanovic

U selekciji Srebrne medalje: Hristina Stojanović / projekat „Vertikalna luka – crvotočina: raskršće paralelnih dimenzija“ / mentor prof. Borislav Petrović | Zvanična selekcija The RIBA President’s Medals Student Awards 2015
Isečak iz Kulturnog dnevnika TV RTS (04.04.2016) | Govori Dekan Arhitektonskog fakulteta prof. Vladan Đokić.