UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

CliCCHE Poster - azulejos floral - landscape - za websajt

CliCCHE Joint Intensive Course je inicijativa Erazmus+ projekta CliCCHE Klimatske promene, gradovi, zajednice i jednakost u zdravlju (CNR, UNICAM, UB, CYI, ISCTE), održaće se od 22 do 27 maja 2023 godine u Lisabonu. Ovaj događaj će okupiti 10 istraživača/nastavnika i 20 studenata sa različitih partnerskih univerziteta. Tokom te nedelje, partneri i studenti će predstaviti rezultate realizovane prethodnih meseci, posebno na svojim Lokalnim radionicama, sa ciljem evaluacije metodologije i edukativnih alata, te ispitivanjem i upoređivanjem kvaliteta postignutih rezultata, kako bi projekat bio u poziciji da proizvede Priručnik za zdravo urbano planiranje i participaciju.


 

Iscte, CIES-IUL je domaćin CliCCHE Joint Intensive Course, Erazmus+ projekta CliCCHE Klimatske promene, gradovi, zajednice i jednakost u zdravlju, koji će se održati od 22 do 27 maja 2023 godine u Lisabonu, Portugal. Ovaj kurs će okupiti pet studenata iz svakog odabranog partnera, na osnovu njihovog učešća na Lokalnim radionicama koje su se održavale od marta do maja u UNICAM-u, Askoli, Italija, UB, Beograd, Srbija, Iscte, Lisabon, Portugal, Kiparski institut, Nikozija , Kipar. U Lokalnim radionicama učenici su imali priliku da u praksi primene set nekonvencionalnih obrazovnih alata, razvijenih u kontekstu prethodne projektne aktivnosti Nastavno-metodičke smernice Zdravo urbano planiranje.

Zajedno sa studentima, svi partneri (CNR, UNICAM, UB, CII, ISCTE) će razgovarati o rezultatima Lokalnih radionica i implementaciji upitnika za poboljšanje svesti građana o pitanjima vezanim za klimatske promene i zdravlje. Kurs će se fokusirati na evaluaciju postavljene metodologije i njeno eksperimentisanje u lokalnim radionicama, sa stanovišta nastavnika, ispitivanjem šta je i kako funkcionisalo, i sa stanovišta teorijske konstrukcije. metodologija i eksperimentisanja; i tačku gledišta studenata u pogledu njihove sposobnosti učenja, primene i poređenja sa različitim zainteresovanim stranama u okviru lokalnih radionica; zajedno sa rezultatima iz upitnika.

Među osnovnim ciljevima projekta CliCCHE Erasmus+ je da spoji različite studijske oblasti sposobne da tumače efekte klimatskih promena na zdravlje građana u urbanim kontekstima i procene učinak koji bi urbani prostori mogli da ponude kroz intervencije urbane regeneracije zasnovane na zdravlju i klimi.


 

Detaljnije o događaju i CliCCHE projektu:
https://clicche.org/ (brief information in the section “upcoming” )
https://clicche.org/c2-joint-intensive-course/ (full information with agenda)

AGENDA