UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

italian-embassy-logo-F3A8190D2B-seeklogo.com

Italijansko Ministarstvo spoljnih poslova i međunarodne saradnje (MAECI) ima nameru da ustanovi nagradu “Science, She Says! Award”, kojom se odaje priznanje jednoj izvanrednoj mlađoj naučnici koja je svojim aktivnostima u jednoj od zemalja partnera Italije značajno doprinela unapređenju nauke i tehnologije.

Prva ceremonija dodele ove nagrade održaće se tokom Konferencije italijanskih naučnih atašea, koja će se održati u Padovi u oktobru 2022. godine. U razmatranje će biti uzete sve oblasti nauke i tehnologije. Nagrada “Science, She Says! Award” dodeljuje se jednoj istaknutoj naučnici za doprinos unapređenju bilateralne naučne saradnje u bilo kojoj oblasti nauke i tehnologije, a treba da je prijavi eminentni naučnik koji se nalazi na čelnom mestu u Akademiji nauka, na univerzitetu, istraživačkom institutu ili odeljenju za nauku i tehnologiju Vlade zemlje u kojoj kandidatkinja radi.

Naučnici i institucije koje žele da podnesu nominaciju mogu da dostave prijavni formular, uredno popunjen, na sledeću e-mail adresu: segret.belgrado@esteri.it.

Rok je 12. septembar 2022. godine.

UPUTSTVA ZA PODNOSIOCE PRIJAVA I PREDLAGAČE