UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Treći međunarodni kongres: Održiva arhitektura – energetska efikasnost (04-06. oktobar 2019)

3_SAEE

Zvanični vebsajt kongresa: http://www.congress-saee.com/

Treći međunarodni kongres ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST će se održati od 4. do 6. oktobra 2019. godine u Jugoslovenskoj kinoteci, u samom centru Beograda. Kongres organizuju Udruženje EKOKULT+ i Magazin za eko arhitekturu i kulturu EKO KUĆA, u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Beogradu, Zagrebu i Podgorici.

Kongres ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST obuhvata više segmenata: predavanja najpoznatijih svetskih arhitekata i radionice namenjene arhitektima, studentima i doktorandima, kao i izložbu projekata i realizacija predavača, koja će biti otvorena u holu Jugoslovenske kinoteke u trajanju Kongresa. Namenjen je arhitektima, studentima, dizajnerima, kreativnoj zajednici i stručnjacima iz tangencijalnih oblasti.

Kongres će, kroz sve segmente, obuhvatiti značajne teme sa fokusom na održivi, ekološki i energetski efikasan pristup u arhitekturi uz upotrebu obnovljivih izvora energije, odgovarajućih materijala, savremenih tehnologija i sistema građenja. Predavači, autoriteti u ovim oblastima u svetskim okvirima, kroz recentne projekte i studije približiće domaćoj javnosti svetske savremene tokove u arhitekturi, dizajnu i vizuelnim umetnostima uopšte, kroz odgovarajući održivi i ekološki pristup stvaralačkim procesima i novim metodama u arhitektonskom projektovanju i dizajnu, uz upotrebu obnovljivih izvora energije, čistih i energetski efikasnih, zelenih tehnologija, nezagađujućih i recikliranih materijala. To će biti i prilika da se, po treći put u Srbiji, razmene iskustva sa najznačajnijim svetskim i domaćim predavačima i stvaraocima.

Predavači na Kongresu su:

Thomas Rau / RAU / Holandija

Branislav Mitrović/ MITARH / Srbija

Maria Langarita / LANGARITA – NAVARRO / Španija

Peter Pichler / PETER PICHLER ARCHITECTS / Italija

Vladimir Djurović/ VDLA / Liban

Anu Puustinen / AVANTO / Finska

Idis Turato / TURATO / Hrvatska

Robert Klun / KLUN AMBIENTI / Slovenija

Marco Lavit / ATELIER LAVIT / Francuska

Bill Dunster / ZED FACTORY / Engleska

3_SAEE_predavaci

Radionice

U okviru Kongresa će biti održane dve radionice:

Radionica 1: Marco Lavit osnivač arhitektonskog i dizajnerskog studija „LAVIT“, uvršten na listu „Rising Talent Awards“.

Radionica 2: Robert Klun istaknuti slovenački arhitekta i dizajner, eks predsednik Asocijacije dizajnera Slovenije. Osnivač kompanije „KLUN ambienti“ i pobednik konkursa za ekspo paviljon Slovenije u Dubaiju 2020. godine.

Karte za konferenciju

Karte su u prodaji do popune mesta. Za studente smo omogućili kupovinu karata po cenama za studente.

Kontakt za sve informacije

Katarina Brajković

PR & Marketing menadžer +381 11 2175 978

+381 60 0223 694

kongres@ekokult.org