UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Stipendija korejske vlade za postdiplomske studije (master ili doktorske): 2019 Global Korea Scholarship

2019-Study-in-Korea

StudyinKorea_logo

Ambasada Republike Koreje u Republici Srbiji ima čast da Vas obavesti da je Nacionalni institut za međunarodno obrazovanje, Ministarstva obrazovanja Vlade Republike Koreje, raspisao konkurs za četiri državljanina Srbije i jednog državljanina Crne Gore, da se prijave za državnu stipendiju korejske vlade za postdiplomske studije (master ili doktorske), pod nazivom 2019 Global Korea Scholarship: Korean Government Scholarship Program for International Students for an Graduate Degree ili skraćeno 2019 Graduate GKS.

Ambasada  će, ukoliko kandidati ispune sve potrebne uslove, preporučiti ukupno šest kandidata ovom institutu (NIIED), koji će izabrati najboljih petoro studenata. Nakon završenog procesa selekcije, uspešni studenti bi trebalo da budu u Koreji od avgusta 2019. godine.

U prilogu se nalazi priručnik za prijavu za ovu stipendiju, uključujući formulare i spisak sve druge potrebne dokumentacije. Dodatne informacije o ovom programu možete, takođe, naći na vebsajtu Ambasade Republike Koreje u Republici Srbiji i platformi Study in Korea.

Prijava i sva potrebna dokumentacija zainteresovanih studenata mora stići na adresu Ambasade najkasnije do 15. marta 2019. godine. Aplikanti koji su prošli prvi krug selekcije u Ambasadi, biće pozvani na intervju nakon pregledanih dokumenata. Ljubazno Vas obaveštavamo da će studenti, koji ne ispunjavaju uslove navedene u priručniku za prijavu, biti automatski diskvalifikovani.

Stipendija obuhvata sledeće:
-Povratnu avionsku kartu,
-Mesečnu stipendiju,
-Jezički kurs u roku od godinu dana,
-Punu školarinu za master i doktorske studije,
-Zdravstveno osiguranje tokom boravka u Koreji i
-dodatne bonuse za izuzetno postignute rezultate tokom studiranja.

Intervju – 25. mart 2019.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti kontakt osobi Mai El Geridli, na zvaničan mejl Ambasade.

Mai El Geridli
Odeljenje za kulturu
Ambasada Republike Koreje
koreaemb.rs@mofa.go.kr

Veb: Ambasada Republike Koreje: Vesti i događaji
Facebook: https://www.facebook.com/koreanembassyserbia/

Tel: +381 11 3674 226

2019-GKS-G