УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

2019-Study-in-Korea

StudyinKorea_logo

Амбасада Републике Кореје у Републици Србији има част да Вас обавести да је Национални институт за међународно образовање, Министарства образовања Владе Републике Кореје, расписао конкурс за четири држављанина Србије и једног држављанина Црне Горе, да се пријаве за државну стипендију корејске владе за постдипломске студије (мастер или докторске), под називом 2019 Global Korea Scholarship: Korean Government Scholarship Program for International Students for an Graduate Degree или скраћено 2019 Graduate GKS.

Амбасада  ће, уколико кандидати испуне све потребне услове, препоручити укупно шест кандидата овом институту (NIIED), који ће изабрати најбољих петоро студената. Након завршеног процеса селекције, успешни студенти би требало да буду у Кореји од августа 2019. године.

У прилогу се налази приручник за пријаву за ову стипендију, укључујући формуларе и списак све друге потребне документације. Додатне информације о овом програму можете, такође, наћи на вебсајту Амбасаде Републике Кореје у Републици Србији и платформи Study in Korea.

Пријава и сва потребна документација заинтересованих студената мора стићи на адресу Амбасаде најкасније до 15. марта 2019. године. Апликанти који су прошли први круг селекције у Амбасади, биће позвани на интервју након прегледаних докумената. Љубазно Вас обавештавамо да ће студенти, који не испуњавају услове наведене у приручнику за пријаву, бити аутоматски дисквалификовани.

Стипендија обухвата следеће:
-Повратну авионску карту,
-Месечну стипендију,
-Језички курс у року од годину дана,
-Пуну школарину за мастер и докторске студије,
-Здравствено осигурање током боравка у Кореји и
-додатне бонусе за изузетно постигнуте резултате током студирања.

Интервју – 25. март 2019.

За све додатне информације можете се обратити контакт особи Mai El Geridli, на званичан мејл Амбасаде.

Mai El Geridli
Одељење за културу
Амбасада Републике Кореје
koreaemb.rs@mofa.go.kr

Веб: Амбасада Републике Кореје: Вести и догађаји
Facebook: https://www.facebook.com/koreanembassyserbia/

Тел: +381 11 3674 226

2019-GKS-G