UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

ODABRATI FRANCUSKU ZA NASTAVAK STUDIJA…

…kako pokriti troškove?
Saznajte sve mogućnosti i procedure i konkurišite za stipendiju Vlade Francuske!

U želji da podstakne mobilnost studenata, Ambasada Francuske i Francuski institut u Srbiji, raspisuju novi konkurs za dodelu stipendija za 2019-2020. godinu za studente iz Srbije koji žele da nastave školovanje u Francuskoj.

Svake godine više od 750 studenta iz Srbije odabere Francusku za nastavak studija u nekoj od 3500 visokoškolskih ustanova u Francuskoj. Njih pedesetak ostvari svoj plan uz stipendiju Vlade Francuske…

Jelena Šćepanović, Nemanja Đorđević, Katarina Branković, Matija Veljković, Nina Živanović, Olivera Miladinović, Jovana Linjački… ovogodišnji su stipendisti Vlade Francuske i zahvaljujući ovoj stipendiji nastavljaju studije u Francuskoj.

Ostvarite i vi svoju nameru da studirate u Francuskoj! Odaberite studijski program i dostavite svoju kandidaturu do 18. marta 2019. godine!

U skladu sa francuskim diplomatskim prioritetima, Francuski institut u Srbiji i Ambasada Francuske promovišu ciljeve održivog razvoja Ujedinjenih nacija. Ove godine, poseban akcenat stavljen je na peti cilj “Rodna ravnopravnost” i cilj trinaest “Mere za borbu protiv klimatskih promena”. Iako su sve oblasti studija zastupljene na konkursu za stipendije Vlade Francuske za master nivo i doktorat, kandidature iz navedenih oblasti biće razmatrane sa posebnom pažnjom.

S obzirom na veliki broj kandidatura i strogu selekciju, preporučljivo je da se kandidati prijavljuju i za druge programe stipendija da bi povećali svoje šanse da studiraju u Francuskoj.

Stipendije za master 2 (sve oblasti)
Stipendija master 2 za bivše maturante matematičke gimnazije u Beogradu
Stipendije za doktorat u komentorstvu
Stipendija „ENSBA“ (Likovna umetnost)
Kofinansirane stipendije

Kontakti:
Francuski institut u Srbiji
Zmaj Jovina 11, 11 000 Beograd
mail: vesna.adamovic@institutfrancais.rs
tel: 011 / 302-3639

Espace Campus France Serbie
mail: sandra.elezovic@institutfrancais.rs
tel: 011/302-3657

Više o svemu:
http://www.serbie.campusfrance.org/
Facebook: Campus France Serbie / Studirajte u Francuskoj
Skype: CampusFranceSerbie

Institut-francais-de-Serbie_opt

Campus-France-Serbie_opt