UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Nagrada Evropske unije za savremenu arhitekturu – Mies van der Rohe nagrada 2019: nominujte radove iz Srbije!

Finalisti prethodne nagrade – Mies van der Rohe Award 2017

Mies-van-der-Rohe-Award-2019-logo_BIG

Izvor: http://www.dab.rs/

The European Union Prize for Contemporary Architecture
Mies van der Rohe Award 2019

Javne nominacije

Fondacija Mies van der Rohe (Fundació Mies van der Rohe) organizuje dodelu Nagrade Evropske unije za savremenu arhitekturu – Nagrade Mies van der Rohe za 2019. godinu. Udruženje arhitekata Srbije je pozvano i ovaj put, da nominuje radove svojih članova koji su izvedeni u Srbiji, ali i radove trans-nacionalnog karaktera, koji mogu biti dela evropskih arhitekata izvedenih u Srbiji, ili dela srpskih arhitekata izvedena u Evropi.

Objekti moraju biti izvedeni u periodu između 01.01.2017. godine i 31.12.2018. godine.

Ova prestižna nagrada, koja se dodeljuje svake druge godine, predstavlja priznanje i počast izuzetnim dostignućima na polju arhitekture i skreće pažnju na značajan doprinos evropskih stručnjaka iz te oblasti razvoju novih ideja i tehnologija.

Udruženje arhitekata Srbije, po prvi put poziva i širu javnost da svojim nominacijama doprinese, da dijalog između arhitekture i njenih krajnjih korisnika postane vidljiviji, dinamičniji i bogatiji za nove perspektive.

Značaj arhitekture ima društveni uticaj i prenosi kulturnu poruku. Kvalitet se, stoga, odnosi na univerzalne vrednosti generičkih objekata izvan njihovih programa: na koncept pre nego li na formalne vrednosti.

EUmiesAWARD2017_t

Radovi koje predlažete za ovu nagradu treba da slede ove ciljeve, tj. treba da predložite one izgrađene projekte kojima se poboljšava život građana i koji mogu postati stalna arhitektonska referenca za rast; stoga je bitno da ste ih doživeli i posetili. Ovi radovi treba da nam pomognu da otkrijemo načine stvaranja arhitekture koji mogu biti inspirativni i koji građane i arhitekturu u našoj izgrađenoj sredini obogaćuju dodatnim vrednostima.

Nominovanje se obavlja preko Google Drive formulara.

Rok za javne nominacije je 09. avgust 2018. godine.

Sva pitanja u vezi nominovanja, možete postaviti do 26. jula 2018. godine, na e-mail adresu: udruzenjearhitekata@gmail.com

Selekciju pristiglih radova obaviće tročlana komisija imenovana od strane UO Udruženja Arhitekata Srbije (UAS):
• Maša Bratuša, arhitekta
• Branko Belaćević, arhitekta
• Zoran Dmitrović, arhitekta

Kordinator za nacionalne nominacije je dr Tatjana Stratimirović, arhitekta, Savet za međunarodnu saradnju UAS-a.

Više informacija o nagradi, pravilima, uslovima nominovanja:
http://miesbcn.com/prize/
http://www.miesarch.com/


Mies van der Rohe Award 2019: pozivno pismo Mies van der Rohe Award 2019: o nagradi Mies van der Rohe Award 2019: pravila nagrađivanja Mies van der Rohe Award 2019: UAS članovi žirija

BarozziVeiga_SzczecinPhilharmonic_thumb_o

Mies-van-der-Rohe-Award-2019-logo_opt