UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Studentska tribina “Preduzetnik početnik” u okviru Francuske nedelje 2016. u Beogradu

LogoCcifs

„Preduzetnik početnik“ naziv je studentske tribine koju četvrtu godinu za redom organizuje kompanija Schneider Electric, uz podršku Francuske privredne komore tokom trajanja Francuske nedelje.

Tribina će biti održana u petak, 18. novembra 2016. godine od 11 časova u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu (ulaz iz Dobračine 51), a obuhvatiće sesije simulacija razgovora za posao, radionica o unapređivanju CV-a i mini kurs o adekvatnom korporativnom odevanju za razgovor za posao. Takođe, u okviru tribine biće organizovana panel diskusija na temu preduzetništva.

Ovogodišnji učesnici panel diskusije biće Dejan Marković, direktor kompanije Schneider Electric, Dušan Bekuta, iz kompanije Schneider Electric DMS, Francois Allain iz kompanije Sade Serbia /Veolia Water Solutions &Technologies, koji će govoriti o preduzetništvu iz ugla korporacije. Takođe, na panel diskusiji učestvovaće i Dušanka Ilić, osnivač kompanija Kutpoint i MUNPlanet koja će podeliti svoje iskustvo kada je start up biznis u pitanju a ceo događaj moderiraće Zoja Kukić, jedan od osnivača StartIT-a.

Studenti će imati priliku da učestvuju na simulacijama razgovora za posao koje će voditi HR menadžeri kompanija Schneider Electric, Credit Agricole, Sade Serbia/Veolia Water Solutions &Technologies i Societe Generale. Takođe, evaluaciju CV-a i korisne savete kako da ga unaprede dobiće od HR agencija ManpowerGroup i Human Capital Solutions a biće u prilici da čuju i kratak kurs o pravilnom izboru poslovne garderobe. Svi zainteresovani studenti mogu se prijaviti popunjavanjem prijavnog formulara na sajtu Francuske privredne komore.

Nakon panel diskusije svi učesnici moći će da obiđu Muzej nauke i tehnike.


Povezan tekst:
Konkurs: Studentska nagrada Francusko-srpske privredne komore za 2016.


Francuska-nedelja-2016

Francuska nedelja održava se četvrtu godinu zaredom od 17. do 24. novembra 2016. godine. Ova manifestacija, kojom se već tradicionalno u našoj zemlji promoviše francuska kultura i poslovna ekspertiza, ove godine ima za temu „Kreativnost i inovacije“.

Pored tradicionalnog dočeka mladog francuskog vina Beaujolais nouveau, Francusko-srpska privredna komora organizuje konferenciju o upotrebi naprednih tehnologija u izgradnji Grada budućnosti, uz učešće najvećih francuskih stručnjaka, kao i Onlajn sajam zapošljavanja i Mapu francuskih proizvoda na internet adresi www.francuskanedelja.rs

Program Francuske nedelje 2016:

Otvaranje Francuske nedelje – Doček mladog francuskog vina Beaujolais nouveau
četvrtak, 17. novembar
Otvaranje Francuske nedelje i doček mladog francuskog vina Beaujolais nouveau uz mini sajam francuskih proizvoda. Očekuje se prisustvo 300 zvanica, diplomata, poslovnih ljudi i javnih ličnosti.


Studentska tribina
petak, 18. novembar

U saradnji sa kompanijom Schneider Electric, biće održana studentska tribina na temu “Preduzetnik početnik”.


Susreti sa međunarodnim donatorima
21-22. novembar
Susreti francuske delegacije preduzeća sa međunarodnim finansijskim ustanovama u Srbiji i B2B sastanci sa srpskim preduzećima.

Vinska radionica
sreda, 23. novembar
Vinska radionica ; degustacija francuskih vina uz predavanje somelijera. Događaj za članove i partnere Komore.


Konferencija „Grad budućnosti: francusko iskustvo“
četvrtak, 24. novembar

Poslovna konferencija „Grad budućnosti: francusko iskustvo“, konferencija o uvođenju naprednih tehnologija u izgradnji Grada budućnosti (Smart city). Uslediće B2B sastanci između francuskih stručnjaka, preduzeća i predstavnika opštinskih vlasti. Događaj organizuju Ambasada Francuske, Francusko-srpska privredna komora i Privredna komora Srbije.


Onlajn sajam zapošljavanja
17-24. novembar

Sajam će biti održan na adresi www.francuskanedelja.rs Očekuje se učešće najvećih francuskih kompanija i preko 5.000 posetilaca na sajmu. Platforma nudi kandidatima mogućnost da pregledaju liste slobodnih radnih mesta, da pošalju prijave za posao, kao i da uživo razgovaraju sa predstavnicima ljudskih resursa preko aplikacije za chat.


Mapa francuskih proizvoda
17-24. novembar
Online mapa francuskih proizvoda: po prvi put u Srbiji, biće kreirana digitalna mapa francuskih proizvoda, brendova i usluga koji su dostupni u Srbiji. Posetioce sajta očekuju i informacije o popustima u okviru Francuske nedelje. Mapa je dostupna na adresi www.francuskanedelja.rs

Street Art
Francusko-srpska privredna komora će osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu pokloniti oslikani mural, sa motivima Malog princa. Za ovu priliku, planirano je učešće nekog od poznatih Street Art umetnika. Tačan datum otvaranja murala će biti javljen. Pored toga, pre i za vreme manifestacije, Trg Republike biće ukrašenim panoima Francuske nedelje.

Francuska-nedelja-2016_Studentska-tribina

Klikni za uvećanje