UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Screenshot 2023-02-24 at 15.29.15

Fotografija: arh. Branislav Obradović 

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, u periodu od 23. februara do 17. marta 2023. godine, sprovodi javnu raspravu o Predlogu Nacionalne arhitektonske strategije za period od 2023. do 2035. godine sa Akcionim planom za sprovođenje za period od 2023. do 2025. godine.  

Ministarstvo poziva državne organe, javne službe, akademsku zajednicu, privredne subjekte, međunarodne organizacije, udruženja građana i druge predstavnike civilnog društva, stručne javnosti i druge zainteresovane strane, da se u okviru javne rasprave upoznaju sa tekstom Predloga strategije i akcionog plana i daju svoje primedbe, predloge i sugestije.  

Javnu raspravu o Predlogu strategije, Ministarstvo će organizovaće i u formi prezentacija i diskusija, koje će se održati u: 

Novom Sadu02. marta, sa početkom u 18,00 časova, u Kulturnoj stanici Svilara, ulica Đorđa Rajkovića 6b, u suorganizaciji sa Univerzitetom u Novom Sadu – Fakultetom tehničkih nauka i Društvom arhitekata Novog Sada; 

Nišu09. marta, sa početkom u 13,00 časova, u Naučno-tehnološkom parku Niš, ulica Aleksandra Medvedeva 2a, u suorganizaciji sa Univerzitetom u Nišu – Građevinsko-arhitektonskim fakultetom, Gradskom upravom Grada Niša, Naučno-tehnološkim parkom u Nišu i Društvom arhitekata Niša; 

Beogradu14. marta, sa početkom u 18,00 časova, u Domu inženjera i tehničara, sala na 3. spratu, ulica Kneza Miloša 9, u suorganizaciji sa Univerzitetom u Beogradu – Arhitektonskim fakultetom i Udruženjem arhitekata Srbije. 

Tekst Predloga strategije i akcionog plana mogu se preuzeti sa sajta Ministarstva (link).