UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Konkurs za dodelu stipendija Fondacije Milana Stefanovića-Smederevca i supruge Darinke studentima Univerziteta u Beogradu

Univerzitet_u_Beogradu

Raspisuje se Konkurs za dodelu 16 (šesnaest) stipendija Fondacije Milana Stefanovića-Smederevca i supruge Darinke studentima Univerziteta u Beogradu sa fakulteta na kojima se podstiče razvoj menadžmenta, kao i drugih naučnih disciplina čiji je predmet unapređenje trgovine, za školsku 2022/2023. godinu.

Na Konkurs se mogu prijaviti studenti upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na osnovne i integrisane akademske studije fakulteta Univerziteta u Beogradu, na kojima se podstiče razvoj menadžmenta kao i drugih naučnih disciplina čiji je predmet unapređenje trgovine, čije se školovanje u školskoj 2022/2023. godini finansira iz budžeta Republike Srbije i koji nisu gubili nijednu godinu tokom studija, uz maksimalnu efikasnost tokom studiranja.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti od druge godine osnovnih i integrisanih akademskih studija na studijskim programima na kojima ima najmanje 3 predmeta iz oblasti menadžmenta i drugih naučnih disciplina čiji je predmet unapređenje trgovine.

Prednost će imati studenti koji su upisani na akreditovani studijski program/modul menadžmenta ili trgovine.

 

Kriterijumi za utvrđivanje redosleda su:

1) prosečna ocena svih položenih ispita iz prethodnih godina studija: najmanje 8,50 (od 8,5 do 10 bodova)

2) efikasnost studiranja, koja se meri brojem ukupno ostvarenih ESPB bodova tokom studiranja.

Broj bodova za rangiranje studenata utvrdiće se prema sledećoj formuli:

B = O + Bos / Buk + 0,0075 x Bos,

gde je: O – prosečna ocena svih položenih ispita do tekuće godine studija, Bos – broj ostvarenih ESPB bodova do tekuće godine studija i Buk – ukupan broj ESPB bodova na studijskom programu.
Studenti koji su korisnici drugih stipendija ili sličnog oblika davanja iz budžeta Republike Srbije (izuzev kredita) ili iz sredstava univerzitetskih zadužbina i fondacija, nemaju pravo na stipendiju Fondacije Milana Stefanovića-Smederevca i supruge Darinke.

Stipendija se dodeljuje za vremenski period od deset meseci u mesečnom neto iznosu od 12.000,00 (slovima: dvanaesthiljada) dinara.

 

Potrebna dokumentacija:

  1. Prijava (Obrazac preuzeti u PDF formatu sa internet stranice

    Univerziteta u Beogradu, u delu „Stipendije i konkursi“,

    http://www.bg.ac.rs/sr/univerzitet/konkursi.php),

  2. Uverenje fakulteta o upisanom zimskom semestru odgovarajuće godine

    studija u školskoj 2022/2023. godini i postignutom uspehu u prethodnim godinama studija u statusu studenta koji se finansira iz budžeta Republike Srbije (Obrazac preuzeti u PDF formatu sa internet stranice Univerziteta u Beogradu, u delu „Stipendije i konkursi“,http://www.bg.ac.rs/sr/univerzitet/konkursi.php),

  3. Dva primerka svojeručno potpisanog ugovora o studentskoj stipendiji (Ugovor preuzeti u PDF formatu sa internet stranice Univerziteta u Beogradu, http://www.bg.ac.rs/sr/univerzitet/konkursi.php, u delu „Stipendije i konkursi“) i
  4. Štampani podaci sa elektronske lične karte ili fotokopija važeće lične karte (bez čipa).

Podneta konkursna dokumenta se ne vraćaju.
Rok za podnošenje prijava je od 6. decembra 2022. do 16. januara 2023. godine.

Prijave se podnose na adresu: Univerzitet u Beogradu, Studentski trg br. 1 sa naznakom – za Konkurs Fondacije Milana Stefanovića-Smederevca i supruge Darinke.
Dodatne informacije zainteresovani kandidati mogu dobiti u Sektoru za investicije i upravljanje imovinom Univerziteta i univerzitetskih zadužbina i fondacija, na telefon: (011) 3207-426 i na e-mail: popovm1@rect.bg.ac.rs.
Izbor kandidata za dodelu stipendija vrši Odbor Zadužbine, o čemu objavljuje odluku na internet stranici Univerziteta u Beogradu, u delu „Stipendije i konkursi“, http://www.bg.ac.rs/sr/univerzitet/konkursi.php.

Ukoliko dva ili više kandidata, koji su rangirani na poslednjem mestu, imaju isti broj bodova za rangiranje, prednost će imati onaj kandidat koji ima ostvaren veći broj ESPB bodova. U slučaju da kandidati imaju isti i broj ESPB bodova, ravnopravno će deliti stipendiju.

Odbor može doneti odluku o dodeli manjeg ili većeg broja stipendija u zavisnosti od raspoloživih sredstava u trenutku donošenja odluke.
Na odluku o dodeli stipendije student ima pravo prigovora Odboru Fondacije u roku od 8 (osam) dana od dana objavljivanja odluke. Prigovor mora biti obrazložen, odnosno uz njega mora biti dostavljena odgovarajuća dokumentacija.

PRIJAVA

UGOVOR O STIPENDIRANJU