UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Projekat: Erasmus+ KA203 CREATIVE DANUBE: INNOVATIVE TEACHING FOR INCLUSIVE DEVELOPMENT IN SMALL AND MEDIUM-SIZED DANUBIAN CITIES (2019-2022). https://danubian-smcs.uauim.ro

Treći i poslednji međunarodni sastanak Erazmus+ projekta CREATIVE DANUBE održan 25-26. novembra 2022. godine je u Bukureštu, u Rumuniji. Sastanak su organizovali rukovodioci projekta sa Fakulteta za urbanizam Univerziteta za arhitekturu i urbanizam „Jon Minku“. Na sastanku je učestvovalo svih sedam visokoškolskih ustanova iz sastava projekta. 

Glavne teme sastanka odnosile su se na završetak intelektualnih rezultata projekta. Predstavljena su dva izdanja na osnovu rada na dva prva intelektualna rezultata, dok se kod trećeg intelektualnog rezultata se o stvaranju novog obrazovnog modula za njegovog krajnjeg ishoda. Pored datih tema, projektni partneri su razmotrili uticaj realizovanih prethodnih međunarodnih sastanaka u Budimpešti i Bratislavi i obuka učenja i podučavanja, koje su održali univerziteti iz Kremsa na Dunavu, Beograda (u Somboru), Beča (na daljinu), Novog Sada i Bukurešta (u Kalarašiju).

Univerzitet u Beogradu su na trećem međunarodnom projektnom skupu predstavljala tri člana sa Departmana za urbanizam Arhitektonskog fakulteta: prof. Aleksandra Đukić, as. Jelena Marić i as. Branislav Antonić.

02

03

04