UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

BELGRADE CASE STUDY WEEK prva simulacija svetskog takmičenja u rešavanju studije slučaja na srpskom jeziku

Copy of STORY

Case Study Club (https://casestudyclub.org/je najveće udruženje konsalting profesionalaca, industrijskih eksperata i studenata u Jugoistočnoj Evropi, sa Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu. Godinama unazad klub uspešno predstavlja Srbiju na najprestižnijim i najvećim svetskim takmičenjima u rešavanju studija slučaja na 4 kontinenta, a takođe organizuje i mnogobrojne projekte i neka od najvećih svetskih, regionalnih i nacionalnih takmičenja u rešavanju studije slučaja upravo u Srbiji.
Tačno jednu deceniju nakon našeg prvog svetskog uspeha, odnosno osvajanja 3. mesta na prestižnom svetskom takmičenju “HULT Global Case Challenge” u Njujorku 2011. godine, Case Study Club je u završnoj fazi svoje transformacije u najveći konsalting klub na Balkanu odlučio da sa studentima čitave Srbije i regiona podeli svoje međunarodno iskustvo i, nakon mnogobrojnih inicijativa, organizuje Belgrade Case Study Week, prvu simulaciju svetskog takmičenja u rešavanju studije slučaja na srpskom jeziku po ugledu na upravo najveća i najprestižnija takmičenja na kojima smo učestvovali i osvajali mnogobrojne nagrade godinama unazad.
Projekat je uspešno lansiran 2021. godine, sa ciljem da se studentima različitih univerziteta i fakulteta Srbije i regiona pruži jedinstvena prilika da iskuse kako je to raditi na rešavanju studije slučaja za prestižne kompanije iz regiona i Srbije po najvišim svetskim standardima i kriterijumima, u kratkom vremenskom roku, sa ograničenim resursima i u interakciji sa najboljim studentima, ekspertima iz ove oblasti. Svim učesnicima bilo je omogućeno pohađanje ekskluzivne obuke Case Study Club-a u rešavanju studije slučaja, a na samom kraju takmičenja mogli su da stupe u direktan kontakt sa partnerima čiju su studiju slučaja rešavali i da razgovaraju o potencijalnoj regrutaciji i svom prvom koraku u realan sektor.
Ove godine, nakon iskazanog velikog intresovanja i ostvarenog uspeha, želimo da projekat podignemo na još viši nivo, proširujući mrežu partnera i delegata.

Belgrade Case Study Week će se održati u periodu od 20. do 29. maja 2022. godine.
Projekat se sastoji iz:

1. Case Study Bootcamp – edukativni deo projekta koji obuhvata 6 radionica na kojima će studenti imati priliku da pohađaju ekskluzivnu obuku Belgrade Case Study Week-a u rešavanju studije slučaja i upoznaju sa potrebnim konceptima i dodatno pripreme za takmičarsku fazu projekta. Edukativni deo održaće se od 20. do 22. maja 2022.godine.

2. Takmičarski deo projekta biće podeljen u dva dela, Pitch turnir i Case Study turnir. Pitch turnir predstavlja kratku studju slučaja koja će biti zadata od strane uspešnih start-up-ova, malih i srednjih preduzeća i udruženja. Studenti će u periodu od 23. do 24. maja zadatu studiju slučaja individualno rešavati 24 časova i odmah nakon toga prezentovati stručnom žiriju i predstavnicima start-upova. Nakon Pitch prezentacija najbolji kandidati, koji se prijave za oba formata takmičenja, biće pozvani da učestvuju na Case Study Turniru gde će timski 60h rešavati veliku studiju slučaja zadatu od strane vodećih predstavnika različitih sektora i industrija i odmah nakon toga prezentovati svoje rešenje. Ovaj turnir održaće se u periodu od 26. do 28. maja.

3. Speed dating sesije predstavljaju završni deo projekta koji će se održati nakon takmičarske faze. Putem Speed dating-a takmičari će imati priliku da se bliže upoznaju sa predstavnicima kompanija i dodatno predstave sebe u još boljem svetlu. Ovaj deo projekta održaće se na dan zatvaranja projekta, 29. maja.

Srdačno vas pozdravljamo i pozivamo da nam se priključite ovogodišnjoj ediciji Belgrade Case Study Week-a!

Za sva dodatna pitanja možete poslati na sledeće e-mail adrese:

lazarsevic998@gmail.com   

ristanovick@gmail.com   

anjatomovic7@gmail.com 

0