UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Image (10)

21.05.1968 – 08.01.2021.

Miloš Nenadović (1968) diplomirao je 1998. godine na Univerzitetu u Beogradu – Arhitektonskom fakultetu. Na Departmanu za arhitekturu Arhitektonskog fakulteta bio je zaposlen od 2000. godine, od 2010. u nastavničkom zvanju docenta. U nastavi iz uže naučne, odnosno umetničke oblasti Arhitektonsko projektovanje i savremena arhitektura, bio je angažovan na brojnim nastavnim predmetima, u svim aspektima rada u nastavi, u okviru različitih studijskih programa Fakulteta. Tokom akademske karijere posvećeno je učestvovao u razvoju i organizaciji nastave kroz mnogobrojne aktivnosti. Učestvovao je u procesu kreiranja i sprovođenja prijemnih ispita tokom čitavog perioda rada na Fakultetu, od 2010. godine bio je Predsednik komisije za sprovođenje prijemnog ispita za upis na Osnovne i Master akademske studije. Rukovodilac Osnovnih akademskih studija Arhitektura bio je od 2015. godine.

Paralelno sa pedagoškim aktivno se bavio stručno-umetničkim radom, kao i naučno-istraživačkim radom u oblasti arhitekture i urbanizma.

U okviru dvadestepetogodišnjeg delovanja u arhitektonskoj praksi bavio se raznovrsnim temama, od urbanističkih projekata, preko projekata objekata i enterijera, do scenografija i dizajna u spoljnom i unutrašnjem prostoru. Projektantski rad rezultirao je brojnim realizovanim arhitektonskim delima, a kroz učešće na arhitektonsko-urbanističkim konkursima i značajnim brojem nagrada. Stručno-umetnička ostvarenja Miloša Nenadovića izlagana su na nacionalnim i međunarodnim izložbama i publikovanim referentnim publikacijama.

Autor je više naučnih radova objavljenih u zbornicima i monografijama.