UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Uspeh naših studenata na internacionalnom studentskom konkursu Bauhaus Neue – Framing future of design education

Katarina Banković_krisis

Od šesnaest studenata prve godine Master akademskih studija i četvrte godine Integrisanih akademskih studija AFBGD, na predmetu Studio M01 pod mentorstvom profesora Ivana Raškovića i saradnica Tamare Popović, Desirée Tilinger i Sare Stanković, svih šesnaest radova ušlo je u uži krug internacionalnog studentskog konkursa Bauhaus Neue – Framing future of design education, a pored toga dve studentkinje osvoje su nagrade: People’s choice award i Institutional Excellence Award.

 

Studentkinja prve godine Master akademskih studija, Katarina Banković, sa svojim radom KRISIS osvojila je glasove publike i priznanje Peoples choice award, dok je studentkinja četvrte godine Integrisanih akademskih studija, Nikolina Rašović, za svoj rad Step by step osvojila priznanje i nagradu Institutional Excellence Award.

 

Preostalih četrnaest studenata ostvarili su sjajne rezultate ušavši u uži krug konkursa, gde su pokazali veliku predanost i izvanredne veštine na svojim radovima:

Ana Kostić – Redefining Resources,

Anđela Krća – VILLEGIATURA,

Anja Ljubičić – Habitat Neue,

Anja Popović – SproutYourArt,

Draško Nikolić – Exoditorium: Educatorium of Future,

Jana Starčević – House factory,

Jelena Leković – FDA2044,

Marko Burda – Earth’s Salvavtion Institute,

Marija Matijević – New Rebirth,

Marija Stojković – RAGE,

Nevena Ašković – Echo.it,

Olga Mišković – Unflatten,

Tijana Žišić – CycleHaus

Vanja Vićentijević – Vizaro.

 

Konkurs je bio idejnog karaktera i zahtevao je stvaranje nove, inovativne škole dizajna po ugledu na čuveni Bauhaus. Lokacija je bila slobodna, te je studentima postavljen izazov da izborom lokacije dodatno odbrane svoj projekat. Od studenata je traženo da se kritički postave u odnosu na potrebe i zahteve današnjeg vremena, da na inovativan način integrišu tehnologiju u svoj dizajn, kao i da stvore fleksibilne i otvorene prostore, koji omogućavaju saradnju i komunikaciju između polaznika škole, kao i osoblja.

Konkurs su podržali vodeći svetski arhitektonski sajtovi kao što suArchDaily, Bustler, The Competitions Blog, Architecture Lab i dr. Sve o konkursu kao i izabrane radove možete pogledati na sajtu:  https://competitions.uni.xyz/bauhaus-neue

Nikolina Rašović_stepbystep