УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Успех наших студената на интернационалном студентском конкурсу Bauhaus Neue – Framing future of design education

Katarina Banković_krisis

Од шеснаест студената прве године Мастер академских студија и четврте године Интегрисаних академских студија АФБГД, на предмету Студио М01 под менторством професора Ивана Рашковића и сарадница Тамаре Поповић, Десирéе Тилингер и Саре Станковић, свих шеснаест радова ушло је у ужи круг интернационалног студентског конкурса Bauhaus Neue – Framing future of design education, а поред тога две студенткиње освоје су награде: People’s choice award i Institutional Excellence Award.

 

Студенткиња прве године Мастер академских студија, Катарина Банковић, са својим радом КРИСИС освојила је гласове публике и признање Peoples choice award, док је студенткиња четврте године Интегрисаних академских студија, Николина Рашовић, за свој рад Step by step освојила признање и награду Institutional Excellence Award.

 

Преосталих четрнаест студената остварили су сјајне резултате ушавши у ужи круг конкурса, где су показали велику преданост и изванредне вештине на својим радовима:

Ana Kostić – Redefining Resources,

Anđela Krća – VILLEGIATURA,

Anja Ljubičić – Habitat Neue,

Anja Popović – SproutYourArt,

Draško Nikolić – Exoditorium: Educatorium of Future,

Jana Starčević – House factory,

Jelena Leković – FDA2044,

Marko Burda – Earth’s Salvavtion Institute,

Marija Matijević – New Rebirth,

Marija Stojković – RAGE,

Nevena Ašković – Echo.it,

Olga Mišković – Unflatten,

Tijana Žišić – CycleHaus

Vanja Vićentijević – Vizaro.

 

Конкурс је био идејног карактера и захтевао је стварање нове, иновативне школе дизајна по угледу на чувени Баухаус. Локација је била слободна, те је студентима постављен изазов да избором локације додатно одбране свој пројекат. Од студената је тражено да се критички поставе у односу на потребе и захтеве данашњег времена, да на иновативан начин интегришу технологију у свој дизајн, као и да створе флексибилне и отворене просторе, који омогућавају сарадњу и комуникацију између полазника школе, као и особља.

Конкурс су подржали водећи светски архитектонски сајтови као што суArchDaily, Bustler, The Competitions Blog, Architecture Lab и др. Све о конкурсу као и изабране радове можете погледати на сајту:  https://competitions.uni.xyz/bauhaus-neue

Nikolina Rašović_stepbystep