UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Događaj u Centru za promociju nauke: Horizont četvrtkom – Da li postoji ženska nauka?

2018_Centar-za-promociju-nauke_Horizont-cetvrtkom

Centar_za_promociju_nauke_logo

Pozivamo Vas da u četvrtak, 08. marta 2018. godine, u prostorijama Naučnog kluba Centra za promociju nauke (Kralja Petra 46), sa početkom u 14.00 časova, prisustvujete događaju Horizont četvrtkom, u organizaciji Sektora za saradnju sa naučnoistraživačkim organizacijama CPN-a. Horizont četvrtkom se organizuje u okviru ciklusa predavanja i debata koji Centar za promociju nauke realizuje kao podršku širenju znanja o programu Evropske komisije za istraživanja i inovacije Horizont 2020 (Horizon 2020). Ovog puta razgovaraćemo o položaju žena u nauci, kao i o ERC grantovima. Govoriće prof. dr Sofija Stefanović i mr Gordana Vlahović.

Prof. dr Sofija Stefanović iz Laboratorije za bioarheologiju pri Odeljenju za arheologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu je dobitnica prestižnog granta Evropskog istraživačkog saveta (ERC). Mr Gordana Vlahović je Nacionalna kontakt osoba (NCP) za Evropski istraživački savet (ERC) i Marija Sklodovska-Kiri akcije za obuku i razvoj karijere programa Horizont 2020 pri Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.


Povezani  tekstovi:
Konkurs za dodelu nacionalnih stipendija: “Za žene u nauci” za 2018.
Izložba: Art+Science 2017
Digitalna publikacija: ”Uvod u objavljivanje naučnih publikacija” – Andreas Eksner


Vlada Republike Srbije i Evropska unija su 01. jula 2014. godine u Briselu potpisale Sporazum o učešću Republike Srbije u programu Horizont 2020, čime je naša država stekla status pridružne države u navedenom programu.

Horizont četvrtkom je prvenstveno namenjen naučnoistraživačkoj, ali i široj javnosti, odnosno svim zainteresovanim stranama koje žele da se aktivno uključe u ovaj, dosad najveći program Evropske unije, koji se odnosi na finansiranje istraživanja i inovacija.

Molimo Vas da potvrdite Vaše prisustvo slanjem osnovnih podataka (ime, prezime, radno mesto, kontakt) elektronskom prijavom na prijave.cpn.rs/horizont, pošto je broj mesta ograničen.

Za više informacija možete kontaktirati dr Juliju Bala, na horizont2020@cpn.rs, ili na broj telefona 011 24 00 260.

7