UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Međunarodni konkurs: PLANETARNI URBANIZAM – KRITIKA SADAŠNJOSTI posredstvom informacionog dizajna

Konkurs

Časopis za arhitekturu i urbanizam ARCH+ je objavio međunarodni konkurs PLANETARNI URBANIZAM – KRITIKA SADAŠNJOSTI posredstvom informacionog dizajna.

PLANETARNI URBANIZAM je drugi po redu konkurs ove vrste koji organizuje ARCH+, nakon uspeha konkursa posvećenog informacionom dizajnu – IZVAN RAVNOTEŽE – Kritika Sadašnjosti. Informacioni dizajn po uzoru na Ota Nojrata (Otto Neurath), koji je izazvao veliko međunarodno interesovanje tokom 2012/13. godine.

Konkurs je podržan od strane Ministarstva spoljnih poslova Republike Nemačke i odvijaće se u kontekstu UN-Habitat konferencije 2016, na kojoj će biti objavljeni konačni rezultati konkursa. Partner u projektu izložbe je M:AI – Muzej arhitekture i umetnosti građevinarstva Severno-rajnska Vestfalia oblast, a konsultant je Nemački savetodavni odbor za globalne promene (WBGU).


Na konkursu mogu učestvovati:

  • Dizajneri iz svih oblasti arhitekture, urbanog i regionalnog planiranja, ekološkog dizajna, grafičkog, industrijskog i medija dizajna, statistike, kartografije, fotografije, filma i vizuelnih umetnosti.
  • Naučnici na polju teorije umetnosti i kulture, umetničkog obrazovanja, informacionih i komunikacionih nauka, ekologije i geoloških nauka.
  • Studenti iz svih navedenih oblasti

Vrednost nagrade: 20.000€
Rok za predaju radova: 31. maj 2015. godine


Dokumentacija, online registracija, poster konkursa i online razmena partnera radi pokretanja interdisciplinarnih timova dostupni su na adresi:
www.archplus.net/planetaryurbanism

ArchPlus_logo