UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Obaveštenje

Poštovani studenti,

budući da se bliži početak jednodnevne stručne prakse ”Novija arhitektura Beograda” (zakazane za 6. jun 2014. godine od 11.00 do 18.00 časova), na vašu mejl adresu poslaćemo definitivni program rada Vaše grupe – sa plakatom, preciznom maršrutom i osnovnom literaturom. Molimo Vas da voditelju svoje grupe mejlom potvrdite učešće (do 1. juna 2014.), radi pripreme Vašeg sertifikata.

Na praksi učestvuje preko 400 studenata sa dvanaest fakulteta – iz Beograda, Novog Sada, Niša i Zagreba. U slučaju da zbog ispita ili nekih drugih obaveza tog dana ne budete u mogućnosti da se odmah pridružite svojoj grupi, to možete učiniti naknadno sledeći satnicu iz maršrute, ili dolaskom na završne večernje panele.

Napominjemo da će se nakon terenskog rada polaznici većine grupa (Trgovi i spomenici Beograda, Savsko priobalje, Savremena arhitektura, Brašovan, Hrvatski i češki arhitekti, Knez Mihajlova, Vasina i Kralja Petra ulica, Dedinje, Senjak i Topčider) sa voditeljima okupiti u amfiteatru Filozofskog fakulteta u 18.30 časova na ekskluzivnom aktuelnom panelu ”Beograd na vodi” (kritike, komentari, predlozi – predavanje mr arh. Bojana Kovačevića) koji traje do 21.15 časova.

Polaznici ostalih grupa (oko 150 učesnika) će u istom terminu pratiti dva atraktivna, paralelna panela: ”Ruski Beograd – između stvarnosti i utopije” (u Tempus sali, međusprat 2/3, ulaz iz Čika Ljubine – slušaju polaznici grupa Jevrejsko nasleđe, Tašmajdan, Vračar i Palilula) i ”Dvorovi Beograda – od skromnih konaka do reprezentativnih rezidencijalnih kompleksa” (učionica 401, 4 sprat, učestvuju polaznici grupa Hramovi Beograda, Ruski emigranti, Fasadna skulptura).

Hvala unapred na dolasku i aktivnom učešću na završnim panel-diskusijama.

Rukovodilac prakse sa saradnicima,
prof. dr Aleksandar Kadijević,
upravnik Odeljenja za istoriju umetnosti Filozofskog Fakulteta

plakat_Novija-arhitektura-Beogarada_praksa