UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

EUG-2020-logo-800x600

Organizatori 5. Evropskih univerzitetskih igara, koje će se održati u Beogradu od 12. do 25. jula 2020. godine, raspisali su konkurs za izradu idejnog rešenja zvanične maskote Igara. Pobedničko rešenje treba da bude namenski kreirano za potrebe konkursa, da ispunjava profesionalne standarde dizajna, na visokom likovnom i estetskom nivou i da bude primenljivo na svim savremenim sredstvima vizuelne komunikacije.

Kao jedan od najvažnijih elemenata identiteta Univerzitetskih igara, maskota treba da doprinese povećanju vidljivosti i popularizaciji ovog događaja u medijima i široj javnosti. Zvanična maskota će imati značajnu ulogu u svim promotivnim aktivnostima, kao i na događajima tokom održavanja Igara i shodno tome trebalo bi da na originalan i vizuelno interesantan način predstavlja studenstki sport i održava duh Univerzitetskih igara.

Rok za dostavu rešenja je 10. novembar 2019. godine do 17 časova, a stručni žiri koji će biti sastavljen od tri člana komisije, će do 20. novembra, većinom glasova, izabrati pobednika. Obezbeđen je i nagradni fond, pa je tako za prvo mesto predviđena novčana nagrada u iznosu od 200.000 dinara, za drugo 100.000, a za treće mesto 50.000 dinara.
Sve detalje oko konkursa možete pronaći OVDE.