UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr
Odbrana master završnih radova 2017/18. | Foto © M.Bulatović

Pozivamo Vas da posetite izložbu master završnih projekata studijskih programa Master akademske studije Arhitektura, Master akademske studije Unutrašnja arhitektura i Master akademske studije Integralni urbanizam, školska 2017/18 godina. Projekti su urađeni u okviru četvrtog semestra programa Master akademske studije Arhitektura – II godina, Master akademske studije Unutrašnja arhitektura – II godina i Master akademske studije Integralni urbanizam – II godina.

Izložba će biti otvorena za sve studente, nastavnike i posetioce u petak, 06. jula 2018. godine, od 13 do 14.30 časova u salama i amfiteatru fakulteta.

Javna odbrana Master završnog rada je, takođe, otvorena za javnost. Dobrodošli!

MASA---zavrsna-odbrana-(1)

Odbrana master završnih radova 2017/18. | Foto © D.Todorović

Master akademske studije Arhitektura 2017/18
MODUL ARHITEKTURA: MASA-A24023 Master završni rad – A
MODUL URBANIZAM: MASA-U24023 Master završni rad – U
MODUL ARHITEKTONSKE TEHNOLOGIJE: MASA-AT24023 Master završni rad – AT
MODUL ARHITEKTONSKO KONSTRUKTERSTVO: MASA-AK24023 Master završni rad – AK

Master akademske studije Unutrašnja arhitektura 2017/18
MASTER RAD: MUAD-24023 Master završni rad – AD

Master akademske studije Integralni urbanizam 2017/18
OBAVEZNI PREDMETI: MASIU-24023 DIP_Master završni rad

Završni deo studijskog programa Master akademskih studija Arhitektura sastoji se iz tri celine: Master teze, Master projekta i Master završnog rada. Radom na tezi, projektu i završnom radu, kroz proces formulacije, koncipiranja i razvoja projekta, student samostalno povezuje sva stečena znanja i veštine, vlada procesom istraživanja, konceptualizacije, projektovanja i materijalizacije složenih arhitektonsko-urbanističkih celina.

MASA---zavrsna-odbrana

Odbrana master završnih radova 2017/18. | Foto © D.Todorović

Master teza predstavlja samostalno istraživanje, koje podrazumeva istraživanje konteksta i obradu svih specifičnih aspekata zadatka, uspostavljanje programske strukture i teze projekta, jasno definsanje projektnog zadataka i teme projekta na osnovu kojih se može pristupiti izradi projekta uz uvid u savremene tendencije u arhitekturi, kao i kritički  odnos prema lokalnom okruženju i kontekstu uopšte.

Master projekat predstavlja rad sa jasno prepoznatljivim istraživačkim komponentom: istraživanje kroz definisanje osnovnih pitanja istraživanja kroz projekat, istraživanje i razvijanje projektantskih metoda saglasnih tezi kao analitičkih i generičkih studija u prostoru sa javnom proverom koncepta.

MASIU---zavrsna-odbrana

MASA---zavrsna-odbrana-(4)

Odbrana master završnih radova 2017/18. | Foto © M.Bulatović

Master završni rad zaokružuje sintezni master studio projekat u kom student na samostalnom završnom radu pokazuje stepen savladanih znanja i veština sa Master studijskog programa, kao odgovora na predhodno postavljenu tezu. Sastoji se iz javno izloženih grafičkih priloga, modela završnog projekta i master sveske koja obuhvata tri jasne celine: tezu, istraživanje kroz projekat sa analitičkim i generičkim studijama i obrazloženjem sinteznog koncepta i završnog projekta.