UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

2016_Salon-arhitekture-Novi-Sad

Pozivamo Vas na svečano otvaranje 20. Salona arhitekture u Novom Sadu koje će se održati 03. juna 2016. godine u 19.00 časova na Železničkoj stanici Novi Sad, a tom prilikom će biti dodeljene i nagrade Salona.

Prespajanje / Rewiring
20. SALON ARHITEKTURE
Novi Sad
03 – 12. jun 2016.

Svečano otvaranje i dodela nagrada: petak, 03. jun 2016. u 19 časova, Železnička stanica Novi Sad

Organizator: DaNS – Društvo arhitekata Novog Sada


Povezan tekst:
Poziv za učešće na 20. Salonu arhitekture u Novom Sadu


Ovogodišnji, jubilarni 20. Salon arhitekture u Novom Sadu želi da kroz selekciju izloženih radova, seriju predavanja i debata otvori prostor za slobodno i otvoreno promišljanje o definisanju pozicije arhitektonske struke u kontekstu regiona i prepoznavanja svih njenih aktera i produkata, a pre svega podrži prevazilaženje svih imaginarnih barijera koje imamo među sobom. Zato želimo da u potpunosti „otvorimo“ Salon ka regionu, sagledamo stvari koje nas povezuju i uočimo „bitke“ u kojima smo kao disciplina zajedno.

Želimo da posmatramo arhitekturu u proširenom polju – od društvenog i prostornog aktivizma, preko građenja, do teorijskog promišljanja i digitalnog prostora. Postavljajući ih tako, iznad disciplinarnih podela, ukazaćemo na specifične vrednosti koje u mnoštvu i različitosti grade kompleksnu sliku arhitekture danas. Konačno, u krajnjem ishodu, želja nam je da gledajući izvan disciplina, podela i regiona, među sobom uočimo nova polja delovanja, upoznamo se, povežemo, umrežimo, i tako se zajednički bavimo prostorom u kojem živimo.

Program 20. Salona arhitekture u Novom Sadu

logo DaNS