UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Dizajn-nove-urbanosti_Grad-kao-resurs_flyer

Pozivamo Vas na svečano otvaranje izložbe radova studenata Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, urađenih na predmetu Kurs 21.1. Uvod u urbanističko planiranje na III godini Osnovnih akademskih studija u toku zimskog semestra školske 2014/15. godine.

Svečano otvaranje izložbe je 5.-tog oktobra 2015. godine u 15.00 časova, u svečanoj sali 200 na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu.

Predmet školskog zadatka je bio međunarodni studentski konkurs Šindler 2015 (The Global Schindler Award 2015) sa temom “Dizajn nove urbanosti: Grad kao resurs” za grad Šenžen (Shenzhen) i region Pir River Delta (Pear River Delta) u Kini.

Međunarodni žiri, kojeg su činili profesori sa univerziteta Harvard, Hong Kong, Peking, London i Šenžen, predstavnici Šindlera i renomiranih urbanističkih i arhitektonskih biroa i instituta, je dodelio 12 nagrada u ukupnom iznosu 150.000 američkih dolara.

Studentkinje Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Irena Nikolić, Marina Mihailović i Mila Nedić su u konkurenciji od preko 1.200 registrovanih timova i oko 250 predatih radova iz celog sveta, osvojile jednu od 12 nagrada u iznosu od 5.000 američkih dolara.

Ovaj događaj se može smatrati priznanjem školi i u međunarodnoj konkurenciji potvrdu kvaliteta i konkurentnosti veština i znanja naših studenata, saradnika i nastavnika za formulisanje odgovora na složene izazove razvoja gradova danas.

Tim nastavnika i saradnika (predmetni nastavnik doc. dr Danijela Milovanović Rodić i ass Ivica Nikolić iz čije sale je nagrađen rad; ass. Ivica Nikolić, ass. dr Tatjana Mrđenović, ass. Ivan Simić, ass. Jelena Marić i ass. Marija Cvetković) je procenio da kreativna i inovativna rešenja različitih tipova i na različitim tematskim i prostornim nivoima mogu biti inspiracija i podsticaj za rad i sledećim generacijama studenata arhitekture. Ova izložba je posledica nastojanja da se rezultati ostvareni na predmetu učine vidljivim, kako na Arhitektosnkom fakultetu, tako i u široj javnosti.

Izložba traje od 05. – 11. oktobra 2015. godine

Dobro došli!

Vreme i mesto

Svečano otvaranje izložbe:
/5. oktobar 2015. godine u 15.00 časova/
/u svečanoj sali 200 na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu/

Dizajn-nove-urbanosti_Grad-kao-resurs_plakat