UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

111

Erazmus+ projekat CREATIVE DANUBE, na kome je Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu bio jedan od učesnika, završen je krajem 2022. godine. Tema projekta je bilo unapređenje nastave i učenja povodom razvojnih mogućnosti malih i srednjih gradova u Podunavlju na sedam podunavskih visokoobrazovnih ustanova koje su učestvovale u ovom Erazmus+ konzorcijumu.  

Projekat je imao tri tematske celine, na osnovu čijih aktivnosti su urađene tri knjige kao intelektualni doprinosi projekta:  

  1. IO1 Metodološki vodič: Nove teorijske i praktične metode interdisciplinarne nastave za procenu malih i srednjih gradova na Dunavu (na engleskom jeziku) >>>>  
  1. IO2 prikaz uzornih primera učenja i nastave kroz prekograničnu saradnju podunavskih gradova za razmenu znanja i novina (na srpskom jeziku) >>>>  
  1. IO3 nastavni modul za procenu inkluzivnog razvoja malih i srednjih podunavskih gradova (na engleskom jeziku) >>>>  

Pored toga, projektni konzorcijum je uradio i ArchGIS platformu za učenje na daljinu >>>>  

Kreativni tim ispred Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu, koji je dao doprinose za tri udžbenika i građu za platformu činili su: prof. Aleksandra Đukić (rukovodilac), prof. Eva Vaništa Lazarević, doc. Danijela Milovanović Rodić, as. Jelena Marić i as. Branislav Antonić. Administrator projekta bila je Svetlana Tolić, šef finansijske službe fakulteta.  

 

222

Prezentacija završnih verzija udžbenika tokom poslednjeg sastanka projektnih partnera u Bukureštu u novembru 2022. godine.