УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Нове књиге као интелектуални доприноси Еразмус+ пројекта CREATIVE DANUBE

111

Еразмус+ пројекат CREATIVE DANUBE, на коме је Архитектонски факултет Универзитета у Београду био један од учесника, завршен је крајем 2022. године. Тема пројекта је било унапређење наставе и учења поводом развојних могућности малих и средњих градова у Подунављу на седам подунавских високообразовних установа које су учествовале у овом Еразмус+ конзорцијуму.  

Пројекат је имао три тематске целине, на основу чијих активности су урађене три књиге као интелектуални доприноси пројекта:  

  1. ИО1 Методолошки водич: Нове теоријске и практичне методе интердисциплинарне наставе за процену малих и средњих градова на Дунаву (на енглеском језику) >>>>  
  1. ИО2 приказ узорних примера учења и наставе кроз прекограничну сарадњу подунавских градова за размену знања и новина (на српском језику) >>>>  
  1. ИО3 наставни модул за процену инклузивног развоја малих и средњих подунавских градова (на енглеском језику) >>>>  

Поред тога, пројектни конзорцијум је урадио и ArchGIS платформу за учење на даљину >>>>  

Креативни тим испред Архитектонски факултет Универзитета у Београду, који је дао доприносе за три уџбеника и грађу за платформу чинили су: проф. Александра Ђукић (руководилац), проф. Ева Ваништа Лазаревић, доц. Данијела Миловановић Родић, ас. Јелена Марић и ас. Бранислав Антонић. Администратор пројекта била је Светлана Толић, шеф финансијске службе факултета.  

 

222

Презентација завршних верзија уџбеника током последњег састанка пројектних партнера у Букурешту у новембру 2022. године.