УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

ЕКВИВАЛЕНЦИЈА ФРАНЦУСКЕ ДРЖАВНЕ ДИПЛОМЕ СА ДИПЛОМОМ АРХИТЕКТОНСКОГ ФАКУЛТЕТА

FOTO ZA SAJT

Наредбом Министра културе од 27. октобра 2023. године диплома коју издаје Универзитет у Београду – Архитектонски факултет признаје се као еквивалент француске државне дипломе архитекте, диплома инжењера архитектуре — Мастер архитектуре.

Државна диплома архитекте даје могућност њеном носиоцу да ради као запослени у Француској и даје му право да се уписе на обуку која води до “акредитације архитекте са државном дипломом за обављање делатности у своје име”. Ова акредитација, коју издаје држава, омогућава његовом носиоцу да се уписе у регионални одбор архитеката ради самосталног обављања професије архитекте.

Упис на обуку која води до „акредитације архитекте са државном дипломом за обављање делатности у своје име” може се извршити при Француској националној високој школи архитектуре (ЕНСА), Специјалној школи за архитектуру у Паризу (ЕСА) и Националном институту за примењене науке у Стразбуру (ИНСА).

Ово признавање важи за дипломе Инжењера архитектуре — Мастер архитектуре издате у периоду од 2023. до 2027. године од стране Универзитета у Београду – Архитектонског факултета у Србији.

Званичан документ еквиваленције можете погледати у Службеном гласнику Републике Француске.

ПРЕВОД ДОКУМЕНТА ЕКВИВАЛЕНЦИЈЕ