UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Dezeen-Logo-small

mini-logo-2018_small

Izvor: https://www.dezeen.com/miniliving/competition/

Dezeen x MINI Living Future Urban Home Competition

Kako ćemo živeti u gradovima za stotinu godina? Dezeen se udružuje sa MINI Living platformom kako bi pozvali svoje čitaoce da dizajniraju urbanu kuću za budućnost.

Zadatak
MINI Living je projekat MINI-ja koji ima za cilj da prevede jedan od ključnih principa dizajna automobila – kreativna upotreba prostora – u stvarna arhitektonska rešenja za život ljudi, rad i interakciju u gradovima. Uglavnom radeći sa malim prostorima, ovaj projekat nastoji da odgovori na urbane izazove, kombinujući dizajnersko znanje samog brenda sa duhom iskustva i zabave, pod sloganom: “Veliki život, mali trag” (Big Life, Small Footprint).

Mi tražimo konceptualna dizajnerska rešenja koja odgovaraju tom sloganu i predlažu inovativna rešenja koja maksimalno iskorišćavaju raspoloživi prostor.

Pored toga, tražimo od učesnika da razmotre sa kojim drugim izazovima mogu da se suoče gradovi za stotinu godina, kao i da njihov predložen koncept urbane kuće kreativno odgovori na ova pitanja.

Tražimo originalne i maštovite ideje za budućnost urbanog života. Predlozi ne moraju da ispunjavaju neku posebnu specifikaciju i mogu biti za bilo koji grad u svetu, ali predloženi projekti moraju da demonstriraju kreativnu upotrebu prostora i učesnici moraju da objasne kako njihov rad rešava zamišljene probleme sa kojima će se suočiti gradovi u stogodišnjoj budućnosti.

Ko može da učestvuje?
Konkurs je otvoren za sve ljude starije od 18 godina, iz bilo kog dela sveta. Profesionalni dizajneri, studiji, ne-dizajneri, studenti i timovi su svi pozvani da učestvuju.

Pobednici i nagrade
Izbor najboljih projekata biće objavljen u Dezeen-u, sa ukupnim nagradnim fondom od £10.000 (funti sterlinga) dostupnim za prva tri mesta: £5.000 za pobednika, £3.000 za drugo mesto i £2.000 za treće mesto.

Žiri
Pobednike će izabrati sledeći žiri:
Marcus Fairs, glavni urednik Dezeen-a
Amy Frearson, urednik Dezeen-a
Oke Hauser, MINI Living kreativno rukovođenje
Corinna Natter, MINI Living dizajner

Kako učestvovati?
Učesnici konkursa moraju da predaju svoj rad putem obrazca i uključe sledeće informacije:
› naslov njihovog projekta, koji će se pojaviti u celokupnoj prepisci i u medijima;
› opis njihovog projekta, uključujući objašnjenje kako njihovo rešenje odgovara sloganu: “veliki život, mali trag” demonstrirajući kreativno korišćenje prostora. Opis treba da uključi i detalje kako projekat odgovara na izazove sa kojima će se suočiti gradovi za stotinu godina;
› glavnu ilustraciju njihovog projekta, koja najsnažnije prikazuje njihovu viziju;
› osnovu, presek i izgled;
› do 5 dodatnih ilustracija, koje mogu da uključe rendere, skice, crteže, fotografije modela ili bilo koji drugi vizuelni materijal koji ilustruje njihov koncept;
› opciono, učesnici mogu da predaju i video koji predstavlja njihov dizajn, kao što je virtuelni obilazak 3D modela (”Virtual fly-through animations”) ili animaciju;

Pre predaje rada, učesnici moraju da pročitaju i da se saglase sa odredbama i uslovima konkursa (terms and conditions).

Rok za predaju
Svi radovi moraju stići do 10. septembra 2018. godine u 23.59 BST (British Summer Time). Radovi koji stignu posle roka za predaju se neće uzimati u obzir prilikom razmatranja. Pobednici konkursa biće objavljeni tokom oktobra 2018. godine.

Prava intelektualne svojine
Prava intelektualne svojine za predate projekte ostaju učesnicima, ali učestvovanjem u konkursu takmičar dodeljuje svoja prava Dezeen-u i MINI-ju za korišćenje projektnih slika i videa, u svrhu promovisanja takmičenja. Takođe, učesnici moraju da garantuju da njihova prijava ni u kom slučaju ne krši prava intelektualne svojine bilo koje druge osobe ili kompanije.

Pogledajte odredbe i uslove konkursa (terms and conditions) za sve detalje.

Pitanja
Za sva pitanja koja se odnose na konkurs, molimo vas da pošaljete email na: miniliving@dezeen.com.