UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

IMG-20231130-WA0046

Završni transnacionalni sastanak CliCCHE projekta – Finalna konferencija Erazmus+ CliCCHE projekta (klimatske promene, gradovi, zajednica i jednakost u zdravlju) održan je 30. novembra i 1. decembra 2023. godine u gradu Palermu, Italija.

thumbnail_IMG_5323a

U Institutu za translacionu farmakologiju (IFT) Nacionalnog istraživačkog saveta (CNR) 30.11.2023. održan je završni sastanak projekta, kome su prisustvovali svi projektni partneri (UNICAM, CNR IFT, CII, UB, ISCT). Sastanak je održan uz lično prisustvo i onlajn strimovanje. Prvog decembra u Sala Lanci Botaničke bašte Univerziteta u Palermu održan je Multiplikativni događaj E5 – Finalna konferencija.

thumbnail_IMG_5540a

U projektu su učestvovali domaći i međunarodni stručnjaci, lokalne vlasti, javna uprava, univerziteti, škole, lokalni akteri i građani. Na dvodnevnoj međunarodnoj konferenciji u Palermu predstavljeni su evaluirani i validirani rezultati CliCCHE projekta. Pored toga, evaluirane su strategije održivosti projekta i mogući pravci saradnje u pogledu nastavljanja zajedničkih istraživačkih aktivnosti nakon završetka CliCCHE projekta. Ova konferencija je pomogla u stvaranju mreže saradnje sa ličnostima iz multidisciplinarno korpusa stručnih i naučnih disciplina, promovisala je participaciju građana i povećala svest o rizicima klimatskih promena sa kojima se gradovi suočavaju.

thumbnail_IMG_5585a