UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

KONKURS ZA 2 KOFINANSIRANE STIPENDIJE ZA STRUČNU PRAKSU U TRAJANJU OD 6 MESECI ZA 2024. GODINU, KOJE DODELJUJU AGENCIJA WILMOTTE & ASSOCIES ARCHITECTES I FRANCUSKI INSTITUT U SRBIJI

Wilmotte-Plakat_B2

Prezentacija konkursa za praksu biroa Wilmotte sufinansiranog od strane Francuskog Instituta biće upriličena u sredu, 10.04 u 14 časova u Svečanoj sali. Na prezentaciji ćete moći iz prve ruke da čujete utiske o provedenih 6 meseci u birou Wilmotte & Associés od strane prošlogodišnjih laureata, studentkinja Ane Marković i Vedrane Đonić koje su se nedavno vratile u Srbiju.


 

Raspisan je drugi po redu konkurs agencije Wilmotte & Associés architectes, Francuskog Instituta u Srbiji i Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu rapisan je konkurs za finansiranje 2 stipendije za stručnu praksu u trajanju od 6 meseci za dva studenta Arhitektonskog fakulteta u prostorijama arhitektonskog biroa Wilmotte & Associés architectes u Parizu.

Agencija Wilmotte & Associés architectes je prestižni arhitektonski biro, koji svoje znanje i umeće razvija u Francuskoj, kao i u svetu, od Uzbekistana do Japana, preko Koreje do Senegala, sve do Bugarske. Okuplja 250 saradnika 27 različitih nacionalnosti i posluje u 23 zemlje.

Raznovrsnost projekata i programa koje izrađuje Wilmotte & Associés ne prestaje da iznenađuje: veliki infrastrukturni projekti, stadioni, tercijarni projekti, kule, bolnice, stambene zgrade, vinarije, hoteli, pozorišta, muzeji, kongresni centri, privatne kuće… Svi zadovoljavaju stroge kriterijume elegancije, efikasnosti i kvaliteta.

Muzeografija, scenografija, arhitektura, unutrašnja arhitektura, dizajn, toliko je oblasti za koje je agencija Wilmotte & Associés stručna.

Kao multidisciplinarna agencija deluje kako u javnom tako i u privatnom sektoru, a posebno u svetu luksuza. Međutim, Wilmotte & Associés se ne svodi samo na osmišljavanje arhitektonskog projekta. Posvećena je i obučavanju mladih arhitekata, a 2005. godine pokrenula je Fondaciju kompanije koja organizuje konkurse koji omogućavaju da se otkriju i podrže mladi diplomirani talenti i nagradi njihov izuzetan kvalitet. Agencija ima podršku Ministarstva kulture Francuske.

 

Praktikanti u agenciji Wilmotte & Associés

Agencija Wilmotte & Associés svojim delovanjem doprinosi razvoju tehničkih i praktičnih znanja studenata laureata, omogućavajući im da steknu iskustvo uz profesionalce. Studenti će imati priliku da urone u svet arhitekture uz privilegovanu podršku.

– Osnaživanje profesionalne integracije budućih diplomaca arhitekture

Znanja stečena tokom stručne prakse omogućiće da se poveća njihova zapošljivost kada diplomiraju i da se lakše uključe u aktivan život.

– Doprinos ličnom i profesionalnom razvoju

Odlazak u stranu zemlju, uz jasan okvir, veoma je podsticajan i obogaćujući kako na ličnom tako i na profesionalnom planu. Laureati će, kroz ovu stručnu praksu, imati priliku da upoznaju novu kulturu što će im omogućiti da se na kraju otvore prema svetu

 

Praktične informacije

1) Pokriveni troškovi (kofinansiranje stipendije između Francuskog instituta u Srbiji i arhitektonskog biroa Wilmotte & Associés u Parizu: putovanje (međunarodno), troškovi života, kuponi za hranu, kurs francuskog u Francuskom institutu u Srbiji.

2) Ciljna grupa: studenti 4. ili 5. godine studija na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, koji žele da steknu konkretno iskustvo u radnom okruženju i da otkriju profesionalno okruženje kako bi napravili prve korake u svojoj karijeri.

3) Kriterijumi

– Dobar nivo francuskog ili engleskog jezika
– Motivacija da se uči
– Sklonost ka ekipnom radu
– Poznavanje sledećih softvera: Autocad (obavezno), Suite Adobe, 3DS, Rhino, Revit.

4) Konkursnu dokumentaciju čini:
– Motivaciono pismo na francuskom (ili engleskom);
– Curriculum-vitae na francuskom (ili engleskom);
–  Spisak položenih ispita sa ocenama na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu;
– Dokaz o studentskom statusu na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu;
– Portfolio studenta;
– Vladanje sledećim softverima: Autocad (obavezno), Suite Adobe, 3DS, Rhino, Revit.

5) Podnošenje konkursne dokumentacije proslediti mailom na:vesna.adamovic@institutfrancais.rs do 3. juna 2024. 

Vesna Adamović, saradnica za mobilnost/univerzitetsku i naučnu saradnju Francuski institut u Srbiji Zmaj Jovina 11 – 11 000 Beograd

Tel: (011) 302 36 39

Konkursna dokumentacija treba da se pošalje ili dostavi elektronskim putem najkasnije do 3. juna (i taj dan). Nijedan dosije koji pristigne nakon tog datuma neće biti uzet u obzir. Svi nepotpuni dosijei biće eliminisani.

Napomena: Molimo vas da svu konkursnu dokumentaciju prosleđenu elektronskim putem skenirate kao jedan PDF fajl.