UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

IMG_9051

Povodom osmog po redu Dana italijanskog dizajna – Italian Design Day, Ambasada Italije u Beogradu, u saradnji sa Agencijom za promociju spoljne trgovine ICE, i Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu predstavlja događaj „Stvaranje vrednosti. Inkluzivnost, inovacija i održivost”.

U prvom delu večeri dizajner Alberto Marija Prina i prof. arh. Zoran Đukanović govoriće o istoriji italijanskog dizajna stolica i njegovom uticaju na svakodnevni život u Jugoslaviji i Srbiji.

Nakon toga, uslediće otvaranje izložbe na kojoj će biti predstavljen izbor komada savremenog italijanskog nameštaja u partnerstvu sa kompanijama Artefacto, Alba Dominante, Mega Concept, Nitea, Novolux i BeDeM – Belgrade Design Market. Izložba, realizovana u saradnji sa Komorom italijansko-srpskih privrednika (CCIS) i Konfindustrijom Srbije, biće otvorena za javnost do 31. marta.

Univerzitet u Beogradu, Arhitektonski fakultet i njegov program Public Art & Public Space su tradicionalni pertneri obeležavanja Dana Italijanskog Dizajna u Beogradu, pa tako, i ove godine, imamo čast i zadovoljstvo da pozovemo naše uvažene studente, profesore, kolege i širu stručnu javnost da nam se pridruže i svojim prisustvom uveličaju ovu važnu manifestaciju.

PROGRAM

Vreme:
Utorak, 26. Mart 2024 u 18:00 sati

Mesto:
Muzej nauke i tehnike
Skenderbegova 51, Beograd

Ulaz:
Slobodan

Povezane vesti:
https://iicbelgrado.esteri.it/sr/gli_eventi/calendario/viii-italian-design-day-u-beogradu/