UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Screenshot 2024-03-25 at 13.36.09

U sklopu novog, četrnaestog, ciklusa ovog programa u našoj zemlji talentovanim mladim naučnicama iz oblasti prirodnih nauka ponovo će biti dodeljene tri priznanja, uz finansijsku podršku u iznosu od po pet hiljada evra u dinarskoj protivvrednosti.

Konkurs je otvoren do 15. aprila 2024. godine. Sve informacije o proceduri prijave i uslovima učešća na konkursu, uključujući i prijavni formular, možete pronaći ovde.

Nacionalni program „Za žene u nauci“ u Srbiji, kao deo istoimenog međunarodnog programa, pokrenut je 2010. godine, i danas se realizuje u partnerstvu Komisije Republike Srbije za saradnju sa UNESKO-m, Ministarstvom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i kompanije L’Oréal Balkan. Svake godine se nagrađuju po tri najbolje mlade naučnice a inicijativa predstavlja vid podrške mladim, talentovanim i posvećenim ženama da unaprede svoj naučno-istraživački rad i podsticaj da nastave da se bave naukom u Srbiji.

Vođen ubeđenjem da je svetu potrebna nauka, a da su nauci potrebne žene, globalni L’Oréal-UNESKO program “Za žene u nauci”” predstavlja referentnu tačku za međunarodno naučno dostignuće i neprocenjiv izvor motivacije, podrške i inspiracije ženama u oblasti nauke.

PRIJAVITE SE