UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Čuda svuda – izložba radionice u organizaciji Laboratorije za arhitekturu i vizuelni jezik

is1

U okviru ovogodišnje Nedelje sa arhitekturom, Laboratorija za arhitekturu i vizuelni jezik predstavlja rezultate radionice pod nazivom ”Čuda svuda”, koja se održala u saradnji sa Osnovnom školom ”Sava Žebeljan” iz Crepaje.

Radionica je obuhvatala nekoliko faza. U prvoj fazi su studenti Master studija Unutrašnje arhitekture, u okviru predmeta Umetnički projekat 1, održali časove Likovne kulture đacima nižih razreda škole. Rezultat časova je bio obiman i zanimljiv portfolio dečijih crteža na temu prirode koja ih neposredno okružuje, biljaka i životinja.

U sledećoj fazi, studenti su u saradnji sa profesorom mr Brankom Pavićem i saradnikom dr um. Ivanom Šuletićem, na osnovu crteža kreirali ornamente u duhu dečijih crteža. Ovi ornamenti su prevedeni u alat – za ovu priliku specijalno proizvedene dekorativne valjke i šablone.

Takođe, studenti su uradili idejna rešenja za prostornu primenu ornamenata, i odabrano najbolje rešenje je izvedeno tokom maja ove godine.

Na ovoj izložbi Laboratorija za arhitekturu i vizuelni jezik predstavlja ceo proces, od foto-dokumentacije sa časova Likovne kulture u Crepaji, do fotografija izvedenog murala.

is2

is3

is4