UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

linijski_park_181219_tw1024

Obaveštavamo sve zainteresovane da je događaj odložen. Detalji novog termina Panela biće dostupni na sajtu Univerziteta u Beogradu – Arhitektonskog fakulteta nakon utvrđivanja istog.

Grad Beograd je započeo realizaciju Linijskog parka u Beogradu, najvećeg projekta uređenja i izgradnje javnih zelenih površina, na prostoru od preko 23 hektara, koji se sa svojom izduženom formom proteže na oko 4.7 kilometara počev od Beton hale pa sve do Pančevačkog mosta.

Za potrebe izrade Plana detaljne regulacije, na predlog Glavnog urbaniste, Služba glavnog urbaniste organizovala je poziv arhitektama i inženjerima komplementarnih struka da svojim inovativnim rešenjima doprinesu kvalitetu parternog uređenja parka i unapređenju arhitektonske struke u planiranju i projektovanju javnih površina. Odabrano je 55 mladih stručnjaka (do 40 godina) koji su u periodu od 1. juna do 31. avgusta 2020. godine izradili 10 rešenja za 10 prostorno programskih celina Linijskog parka u saradnji sa stručnim timovima iz Urbanističkog zavoda, Gradske uprave i Glavnim urbanistom.

Tim povodom, pozivaju se studenti i profesori Univerziteta u Beogradu – Arhitektonskog fakulteta da prisustvuju i aktivno učestvuju u panelu na temu Javni prostori – Studija slučaja Linijski park, kao i prezentaciji radova angažovanih arhitekata i inženjera, koji će biti održan u opštini Stari grad, u petak 18.03.2022. godine, sa početkom u 16 časova.

0