UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

OZVANIČENA SARADNJA JKP „BEOGRADSKI METRO I VOZ“ I ARHITEKTONSKOG FAKULTETA UNIVERZITETA U BEOGRADU

bgmetro_arhitektonski1

Direktor JKP „Beogradski metro i voz“ Andreja Mladenović i dekan Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Vladimir Lojanica danas su potpisali Sporazum o saradnji, u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i većeg uključivanja akademske zajednice u projekat izgradnje beogradskog metroa.

Dekan Arhitektonskog fakulteta je istakao da je potpisani krovni sporazum početna tačka u saradnji JKP „Beogradski metro i voz“ i fakulteta, a da dolazi vreme da se, kako profesorski tako i studentski kadrovi uključe u sam projekat izgradnje metroa i da će ta međusobna saradnja biti plodonosna.

Gospodin Mladenović ističe da je potpisivanje sporazuma nova stranica u saradnji gradskih preduzeća i obrazovnih institucija, jer je od velikog značaja da se naučna zajednica uključi u ovaj kapitalni projekat, koji će, kako kaže gospodin Mladenović, stvoriti veliki broj stručnjaka. Dodaje da je od samog osnivanja preduzeća postojala saradnja sa Arhitektonskim fakultetom i da je ona sada i ozvaničena. Usledila je i prezentacija, gde su studenti imali priliku da se detaljnije upoznaju sa projektom izgradnje metroa.

Marija Kosović ispred Urbanističkog zavoda Beograda je govorila o pravilima uređenja, građenja metro sistema, idejinim rešenjima i pozvala studente Arh. Fakulteta da učestvuju u raspisanom konkursu za dizajn enterijera stanica druge linije beogradskog metroa.

Beogradski metro i voz ovim nastavlja uspešnu saradnju sa fakultetima, sledeća prezentacija biće održana u petak, 22. 12. na Mašinskom fakultetu!

bgmetro_arhitektonski2

bgmetro_arhitektonski3

bgmetro_arhitektonski4

bgmetro_arhitektonski5