UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Brošura: Osnovne akademske studije - Arhitektura

OASA

Vrsta i nivo studija

Osnovne akademske studije prvog stepena.
Trajanje studija: 3 godine180 ESPB

Studijski program iz oblasti arhitekture se ostvaruje u okviru sledećih obrazovno-naučnih, odnosno obrazovno-umetničkih polja:

  • Tehničko-tehnološke nauke;
  • Društveno-humanističke nauke;
  • Umetnost.

Ciljevi studijskog programa

Osnovne akademske studije – Arhitektura imaju za cilj da studente osposobe za prepoznavanje i razumevanje naučnih, stručnih i umetničkih dostignuća i delatnosti u oblasti arhitekture, urbanizma, arhitektonskih tehnologija i arhitektonskog inženjerstva i obezbede im znanja o osnovnim teorijskim postavkama i metodama arhitektonskog i urbanističkog projektovanja i izvođenja arhitekstonskih objekata.

Svrha sticanja kompetencija za razumevanja širine i složenosti ovih snaučnih-umetničkih-tručnih oblasti je da se studenti pripreme za dalje usavršavanje i da im se pruži podrška u identifikaciji ličnih profesionalnih afiniteta i prepoznavnju uže stručnog profesionalnog interesovanja.

Sticanje prava na nastavak obrazovanja na master akademskim studijama iz oblasti arhitekture, urbanizma ili drugih srodnih oblasti u zemlji i inostranstvu.

Istovremeno, osnovne akademske studije arhitekture imaju cilj da studentima pruže adekvatna aplikativna znanja i veštine u kontekstu prvog stepena akademskog obrazovanja arhitekata, koja daju mogućnost konkurisanja na tržištu rada.

Ishod procesa učenja

Ishodi procesa učenja odgovaraju prvom stepenu akademskog obrazovanja arhitekata, a stečene kompeticije uključuju i sposobnost identifikacije individualnih potreba za učenjem kao i razumevanja lične odgovornosti potrebne za dalje akademsko obrazovanje i profesionalno usavršavanje.

Završetak osnovnih akademskih studija arhitekture u skladu sa međunarodnim standardima za obrazovanje arhitekata, legislativom evropske unije, kao i domaćom, ne kvalifikuje završenog studenta za poziv arhitekte, ali podrazumeva sticanje određenih kompeticija, profesionalnih znanja i veština koje daju mogućnosti konkurisanja na tržištu rada.

Stečena diploma na Osnovnim akademskim studijima – Arhitektura omogućava završenim studentima nastavak obrazovanja na Master akademskim studijama iz oblasti arhitekture, urbanizma ili drugih srodnih oblasti.

Stečeni akademski naziv

Inženjer arhitekture

Uslovi za upis na studijski program

Završeno srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju i položen prijemni ispit za Osnovne akademske studije – Arhitektura.

Ovde možete videti prikaz karakteristika i strukture programa

Osnovne akademske studije – Arhitektura

Studijski program

Više informacija o studijskom programu Osnovnih akademskih studija Arhitektura možete naći ovde:

© [2013 - 2018] Univerzitet u Beogradu - Arhitektonski Fakultet | University of Belgrade - Faculty of Architecture