UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

SAJT-objava-poslednja-slika

Pozivamo Vas na Konferenciju DANI DOBRE PRAKSE 13. i 16. septembra 2022. godine, koja će kroz niz panela i diskusija, pokušati da odgovori na pitanje Kako kreiramo dobru praksu u kontekstu održivog razvoja. Za prisustvo Konferenciji neophodna je REGISTRACIJA u okviru koje možete da odaberete način prisustva Konferenciji (za Dan 1 potrebno odabrati i način prisustva: uživo ili online).

Dan 1 – utorak, 13. 9. 2022.
Prvi dan Konferencije održaće se hibridno (online i uživo), od 9 do 16 časova u sali domaćina Privredne Komore Srbije (Resavska 15, Beograd).
Program dana podeljen je na sledeće panele:
– Zelenilo i biodiverzitet u planiranju
– Aspekti zelene gradnje na konkursima
– Obnovljivi izvori energije – mogućnosti energetske uštede
– Sertifikovani objekti i benefiti
– Dodela zahvalnica

Dan 2 – petak, 16. 9. 2022.
Drugi dan Konferencije održaće se uživo, od 10 do 13 časova u Svečanoj sali Građevinskog Fakulteta – Univerzitet u Beogradu (Bulevar kralja Aleksandra 73, 1. sprat, Beograd) u partnerstvu sa Građevinskim i Arhitektonskim fakultetom, Univerziteta u Beogradu.
Program dana se realizuje kroz Panel diskusiju – Prisustvo dobre prakse u građevinskom sektoru:
– Uvod u temu diskusije (uvodni govornici)
– Diskusija (auditorijum – interaktivno)

Konferencija se održava u okviru Svetske Nedelje Zelene Gradnje 2022. WGBW je godišnja prilika da se na nedelju dana okupimo oko najbitnijeg pitanja – kako da stvorimo bolju izgrađenu sredinu, sa fokusom na ljude. Ova globalna inicijativa je pod sloganom ovogodišnje kampanje #BuildingforEveryone.

Takođe, 14. 9. 2022. od 12.30 časova, #WGBW2022 se obeležava obilaskom zeleno sertifikovanih objekata kompleksa Navigator 1 i 2 za koje je neophodno da se popuni PRIJAVA.

Aktivnosti su vidljive na svetskoj Mapi aktivnosti tokom WGBW2022.