UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

46.-salon-arhitekture

Muzej primenjene umetnosti raspisuje javni poziv za volontere za potrebe realizacije tradicionalne manifestacije Salona arhitekrure u organizaciji Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu. 46. Salona arhitekture nastavlja principima saradnje i teži sveobuhvatnijem priistupu posmatranja i predstavljanja kretanja u arhitektonskom  urbanističkom oblikovanju različitih prostora. Fokus je na saradnji kako javnog i civilnog sektora tako i međugeneracijskoj i međunarodnoj. 

Arhitektonska zajednica je definišući sopstvene arhitektonske politike (konačno) dobila osnov za akciju uspostavljanja mehanizama kojima se utiče na kvalitet arhitekture. Salon je prilika da se razume dato pravo i usvoji mogućnost profesije da deluje, kao i da se učine prvi koraci u primeni Strategije.  

Zbog svog nacionalnog karaktera, snažne javne komunikacije i velikog dometa, fokus programa Salona je na sprovođenju aspekata Strategije koji se tiču mesta arhitekture u društvu, kulturi, institucijama i obrazovnom sistemu, čemu će doprineti i predstavljena iskustva u primeni arhitektonskih politika uvaženih gostiju iz Evrope, ističe Savet 46. Salona arhitekture 

Prijavljivanje se vrši elektronskim putem slanjem osnovnih podataka: ime i prezime, obrazovna institucija, studijska godina, kao i kratkim propratnim tekstom o viziji volontiranja. Ova forma pisma će biti sastavni deo kriterijuma u razmatranju prijava. 

e-mail adresa za slanje prijava: volunteer@mpu.rs 

e-mail adrese za pitanja: 
slobodan.jovic@mpu.rs
mioljub.kusic@mpu.rs
biljana.jotic@mpu.rs