UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Screenshot 2023-12-15 at 17.31.45

PRODUŽEN ROK ZA DOSTAVLJANJE RADOVA DO 31. MARTA 2024. GODINE

CILJEVI KONFERENCIJE
Osnovni cilj međunarodne konferencije Savremena teorija i praksa u graditeljstvu XVI je da kroz tematski i sadržajni koncept poveže nauku, struku i obrazovanje na polju graditeljstva sa naglaskom na proces integralnosti i interdisciplinarnosti. Programom skupa STEPGRAD su obuhvaćene aktuelne teme iz oblasti građevinarstva, geodezije, arhitekture, urbanizma i srodnih naučnih disciplina, sa posebnim osvrtom na obrazovanje u savremenom graditeljstvu. Očekuje se da će naučnici i stručnjaci različitih profila koji se bave graditeljstvom kroz savremene i raznovrsne teme razmeniti svoja iskustva i ukazati na nove trendove i dostignuća u ovoj širokoj oblasti.

MESTO ODRŽAVANJA
Arhitekonsko-građevinsko-geodetski fakultet, Univerzitet u Banjoj Luci

JEZIK KONFERENCIJE
Službeni jezici Konferencije su jezici koji su u službenoj upotrebi u Republici Srpskoj i engleski jezik. Svi naučni radovi moraju biti napisani na engleskom jeziku.

PRIJAVLJIVANJE RADOVA I VAŽNI DATUMI
Pozivamo sve zainteresovane da dostave svoje radove putem internet stranice Konferencije.

Dostavljanje radova: 31.01.2024.
Rezultati recenzija: 29.2.2024.
Postupanje po recenzijama: 15.3.2024.
Program konferencije: 15.4.2024. Konferencija: Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet, Banja Luka, 13-14. jun 2024.

KOTIZACIJA
Kotizacija za učešće i prezentaciju rada na Skupu iznosi 150 KM. Ako je prvi autor rada student, kotizacija se umanjuje za 50%.
Kotizacija za učešće bez prezentacije rada iznosi 150 KM.
Kotizacija uključuje: materijale konferencije, osveženja u pauzama i svečanu večeru.
Međunarodna konferencija Savremena teorija i praksa u graditeljstvu XVI stepgrad.aggf.unibl.org

ZBORNIK RADOVA
Prihvaćeni radovi će biti objavljeni pre održavanja Skupa u elektronskom zborniku radova. Svaki naučni rad sa pozitivnim recenzijama će biti svrstan u jednu od tri kategorije: originalni naučni rad, pregledni rad ili prethodno saopštenje. Svakom objavljenom radu će biti dodeljena digitalna identifikaciona oznaka (DOI). STEPGRAD zbornik radova je trenutno indeksiran od strane Gugl Skolara, Sematik Skolara i Risrčgejta, s ciljem daljnjeg širenja ove liste.

IZDAVAČKA ETIKA
Zbornik radova konferencije STEPGRAD se izdaje u skladu sa preporukama Komiteta za izdavačku etiku. U skladu s tim, naša izjava o etici i zloupotrebama u izdavaštvu je zasnovana na Pravilima i preporukama za ponašanje urednika časopisa

SMEŠTAJ
Hotelski smeštaj nije uključen u kotizaciju. Organizator će pokušati obezbijediti najpovoljnije uslove za učesnike Skupa.

SPONZORSTVO
Konferencija STEPGRAD okuplja veliki broj učesnika i stručnjaka iz oblasti arhitekure, urbanizma, građevinarstva, geodezije i srodnih naučnih oblasti, zaposlene u naučnim i obrazovnim institucijama iz zemlje i inostranstva, državnoj upravi, javnim i privatnim preduzećima. U cilju podrške organizaciji Konferencije i promocije graditeljstva na prostorima Republike Srpske i okruženja, pozivaju se sve zainteresovane firme da finansijski podrže održavanje Konferencije i prezentuju svoje naučno-istraživačke, razvojne i stručne projekte, proizvode i opremu u različitim kategorijama.

ORGANIZACIJA
Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci
Snježana Maksimović, direktor, Univerzitet u Banjoj Luci
Miroslav Malinović, zamjenik direktora, Univerzitet u Banjoj Luci
Sandra Kosić-Jeremić, predsjednik organizacionog odbora, Univerzitet u Banjoj Luci
Aleksandar Borković, predsjednik naučnog odbora, Univerzitet u Banjoj Luci