UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Novi program stipendiranja za studiranje u Nemačkoj: Program stipendija Vi i Evropa za studente master studija

Screenshot 2024-03-07 at 12.04.50

U saradnji sa Nemačkom nacionalnom akademskom fondacijom (Studienstiftung des deutschen Volkes), Fondacija Alfred Toepfer nudi novi program stipendiranja, Program stipendiranja Ti i Evropa, koji je namenjen studentima koji bi želeli da završe pun master program u Nemačkoj počevši od zimskog semestra 2024. godine.

Stipendija uključuje sledeće pogodnosti:

– Stipendija od najmanje 300€ mesečno do maksimalno 1.112€ (računato prema prihodima).
– Dva godišnja mrežna sastanka o evropskim temama i fakultativno učešće u obrazovnim programima specifičnim za Evropu koje nudi Studienstiftung, kao što su Europa-Akademie, simulaciona igra EU ili digitalna serija na temu Evrope. Troškovi smeštaja, obroka i programa su pokriveni, a putni troškovi su subvencionisani.
– Korišćenje digitalne programske oblasti kao platforme za razmenu i umrežavanje na forumu Studienstiftung.
– Prijem u vršnjački program Studienstiftung. Studienstiftung će imenovati stipendistu na lokaciji univerziteta koji će delovati kao direktna kontakt osoba za pridošlice i savetovati ih i podržavati na licu mesta.
– Za studente iz zemalja EU i zemalja pristupnica EU, prijem u program stipendiranja Studienstiftung.

Program je za studente svih disciplina i za dvonacionalne kurseve na univerzitetima i univerzitetima primenjenih nauka. Nije dostupan studentima na univerzitetima umetnosti i muzike ili na univerzitetima primenjenih nauka na programima vizuelne i izvođačke umetnosti, dizajna, filma i muzike.

Program je namenjen sledećim zemljama: Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Danska, Estonija, Francuska, Nemačka, Izrael, Italija, Poljska, Rumunija, Srbija, Švajcarska, Velika Britanija

Da bi se prijavili za program, studente mora predložiti univerzitetski predavač. Ova nominacija se može izvršiti do 15. marta 2024. Rok za podnošenje svih dokumenata za prijavu je 31. mart 2024. godine.