UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

202

Univerzitet u Beogradu – Arhitektonski fakultet poziva studente da uzmu učešće na otvorenom pozivu za predstavnike Univerziteta u Beogradu – Arhitektonskog fakulteta, u okviru desete jubilarne manifestacije Pre Salona od 18. do 23. marta 2024. godine u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu.

 

O manifestaciji Pre Salona

Univerzitet u Beogradu – Arhitektonski fakultet desetu godinu za redom u saradnji sa Departmanom za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Građevinsko-arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Nišu i Fakultetom primenjenih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu učestvuje u manifestaciji ,,Pre Salona”, koju organizuje i sprovodi Salon Muzeja primenjene umetnosti, u okviru pratećeg programa Salona arhitekture.

Arhitektonski fakultet ove, kao i svake prethodne godine uzima učešće u manifestaciji kroz niz studentskih aktivnosti, od kojih je najznačajnija glavna studentska radionica, koja nastaje kao direktan rezultat saradnje, umrežavanja i razmene iskustava između četiri fakulteta arhitekture i dizajna. Odabrani studenti će raditi u timovima sa studentima drugih fakulteta, pod mentorstvom brojnih nastavnika, na formulaciji različitih rešenja kroz kreativno promišljanje i zajednički rad, a u skladu sa centralnom temom radionice i manifestacije “Krugovi”.

 

Pravila i uslovi učešća

Na poziv za učešće na radionici se mogu prijaviti studenti svih stepena studija Univerziteta u Beogradu – Arhitektonskog fakulteta.

Broj izabranih studenata koji će učestvovati na radionici je ograničen na 4.

Radionica će se odvijati na srpskom jeziku.

Radionica će biti vrednovana sa ESPB bodovima.

 

Prijava

Za prijavu je potrebno predati 3D linijski, strukturalni prostorni ili izometrijski crtež projekta i fotografije makete ili 3d modela (do 3 fotografije) sa nekog od prethodnih Studio projekata i kratko motivaciono pismo za učestvovanje na radionici sa osnovnim podacima (ime i prezime, e-mail adresa i stepen studija)

Mentori studenata sa Univerziteta u Beogradu – Arhitektonskog fakulteta tokom manifesatacije Pre Salona 2024 biće docent dr Maja Dragišić i asistent arh. Snežana Zlatković.

Prijave se predaju slanjem na e-mail: maja.dragisic@arh.bg.ac.rs i snezana.zlatkovic@arh.bg.ac.rs   do srede 28. februara 2024. godine do 23 časa.

Sva dodatna pitanja u vezi sa zadatkom i konkursom možete poslati na e-mail: maja.dragisic@arh.bg.ac.rs