UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Uspeh naših studenata – nagrada „Milorad Macura“ i „Dimitrije Perišić“ za 2023. godinu

Logo

Godišnja nagrada „Milorad Macura“ za najbolji master rad iz oblasti arhitekture i urbanizma u školskoj godini 2022/2023, dodeljena je  Vesni Janković, za rad pod nazivom „Dolazi oluja: Pejzaži zaboravljenog sveta“, odbranjen 2023. godine na Univerzitetu u Beogradu – Arhitektonskom fakultetu, pod mentorstvom prof. mr. Milana Vujovića.

Godišnja nagrada „Milorad Macura“ za najbolju doktorsku disertaciju iz oblasti arhitekture i urbanizma u školskoj godini 2022/2023, dodeljena je dr Dalii Dukanac, m.i.a, za disertaciju pod nazivom „Re-konceptualizacija upotrebne vrednosti stana: Tumačenje svakodnevnog života u stambenoj izgradnji za potrebe JNA“, odbranjenu 2023. godine na Univerzitetu u Beogradu – Arhitektonskom fakultetu, čiji je mentor prof. Vladimir Lojanica.

Godišnja nagrada „Dimitrije Perišić” za najbolji master rad iz oblasti prostornog planiranja u školskoj godini 2022/2023.dodeljena je Veljku Dmitroviću, za radOdrživa revitalizacija objekata obrazovanja u službi ruralne obnove i razvoja, na primeru ruralnog prostora opštine Gornji Milanovac”, odbranjen maja 2023. godine na Univerzitetu u Beogradu – Arhitektonskom fakultetu, a pod mentorstvom prof. dr Danijele Milovanović Rodić.