UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Aula_Arhitektonski_fakultet_2016_Maja_Bulatovic_main

Pozivamo Vas da prisustvujete predavanju Otvoreni stambeni blok i GUP Beograda koje će održati Ana Graovac i dr Jasmina Đokić u petak 17.11.2023. godine u 16 časova u sali 200 Arhitektonskog fakulteta.

Tema predavanja se vezuje za jednu od najznačajnijih aktuelnih urbanističkih aktivnosti u Beogradu – izradu Generalnog urbanističkog plana Beograd 2041. Cilj predavanja je kontekstualizacija ovog planskog procesa i unapređenje razumevanja procedura i metodologije njegove izrade, sa posebnim fokusom na učešću građana i planiranju otvorenih stambenih blokova na Novom Beogradu.

Predavanje je namenjeno je svim studentima Arhitektonskog fakulteta zainteresovanim za planiranje razvoja gradova u Srbiji, a organizuje se u okviru predmeta IP1 Integralni razvoj teritorije na I godini MAS Integralni urbanizam.

Ana Graovac, dipl.inž.arh. i dr Jasnima Đokić, dip.inž.arh. su urbanistkinje sa višegodišnjim iskustvom rada u praksi urbanističkog planiranja, rukovodile su izradom brojnih urbanističkih planova, učestvovale u velikom broju istraživačkih projekata i autorke su više naučnih i stručnih radova u oblasti urbanističkog planiranja. Aktivno učestvuju na tribinama i javnim debatama o razvoju Beograda. Osnivačice su ekspertske organizacije Nova planska praksa: baza za urbanistička istraživanja i razvoj planiranja iz Beograda.