UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

PUBLIKOVAN ZBORNIK RADOVA SA STUDENTSKE RADIONICE „S ONE STRANE OGLEDALA – INTERVENISANJE U PROSTORU PRIMENOM OGLEDALA”

vest-sajt-publ-img-cover

Kao rezultat inicijative da se studenti upoznaju sa fenomenom ogledaljenja/refleksije i njegovom sveukupnom zastupljenošću u struci, na Univerzitetu u Beogradu – Arhitektonskom fakultetu u periodu od 19. novembra do 3. decembra 2022. godine održana je međuuniverzitetska ekstrakurikularna studentska radionica „S ONE STRANE OGLEDALA – INTERVENISANJE U PROSTORU PRIMENOM OGLEDALA”. Pomenuta radionica organizovana je od strane Univerziteta u Beogradu – Arhitektonskog fakulteta, a u saradnji sa Univerzitetom u Beogradu – Šumarskim fakultetom i Univerzitetom umetnosti u Beogradu – Fakultetom primenjenih umetnosti. Radionicu je vodilo 14 prethodno proceduralno verifikovanih nastavnika i saradnika sa sva tri gorepomenuta fakulteta, a ukupno je učestvovalo čak 55 studenata tih fakulteta. 

Svi učesnici su pokazali izuzetnu zainteresovanost i motivisanost za stvaralačko istraživanje, što je obezbedilo dobijanje kvalitetnih i kreativnih rešenja. Projekti su razrađivani i prezentirani korišćenjem različitih produkcijskih metoda, a što je podrazumevalo prethodno definisanje ideje/namere, odabir prostora za intervenciju, primenu ogledada u odabranom prostoru i finalizaciju rešenja. Finalna rešenja objedinjena su predmetnom publikacijom i na pregledan i grafički ustrojen način predstavljena stručnoj i široj javnosti. Zabeleženo studentsko umeće ne ističe se samo sa dizajnerskog aspekta, već i sa aspekata filmske režije, produkcije i postprodukcije o čemu svedoči prateći video materijal (.mp4/.gif formata) dostupan u publikaciji putem QR kodova.

vest-sajt-publ-img

Digitalna publikacija „Zbornik radova sa studentske radionice S ONE STRANE OGLEDALA – INTERVENISANJE U PROSTORU PRIMENOM OGLEDALA osmišljena je, dakle, i priređena sa namerom da bude primarni vid diseminacije ogledalskih priča studenata različitih nivoa studija, studijskih programa, fakulteta i univerziteta, a u cilju formiranja baze dobrih praksi svih učestvujućih fakulteta. 

Publikaciji je moguće pristupiti putem LINKA (issuu) i LINKA (RAF). 

 

Izdavač: 

Univerzitet u Beogradu – Arhitektonski fakultet 

Urednici: 

dr Đorđe Đorđević, vanredni profesor (UB-AF)
dr Mirjana Devetaković Radojević, docent (UB-AF)
Nikola Popović, asistent (UB-AF)
Đorđe Mitrović, asistent (UB-AF)
Stevan Đekić, alumni (UB-AF) 

Recenzenti: 

Ivan Rašković, redovni profesor (UB-AF)
dr Vladimir Milenković, vanredni profesor (UB-AF)
mr Tanja Manojlović, redovni profesor (UUB-FPU) 

Mesto i godina izdanja: 

Beograd, 2023. 

ISBN 978-86-7924-337-9