UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

cacak

31. Međunarodni SALON URBANIZMA održaće se od 8. – 13. novembra 2022. godine u Čačku, u izložbenom prostoru Doma kulture.

Svečano otvaranje premijerne postavke Salona je 8. novembra 2022. godine.

Organizator 31. Međunarodnog Salona urbanizma je Udruženje urbanista Srbije (UUS). Realizator 31. Međunarodnog salona urbanizma je Udruženje urbanista Srbije u saradnji sa JP „Gradac“ iz Čačka.


 

PROPOZICIJE ZA UČEŠĆE NA 31. MEĐUNARODNOM SALONU URBANIZMA

Za izložbu se prijavljuju radovi koji po formi i sadržaju nisu izlagani na prethodnim Salonima urbanizma.

Prijavljivanje se vrši na posebnoj prijavi koju organizator i realizator dostavljaju potencijalnim učesnicima, sa propozicijama za učestvovanje.

Preduzeća i pojedinci mogu prijavljivati radove u svim kategorijama. Pojedinci mogu prijavljivati radove u prvih pet kategorija samo uz saglasnost preduzeća/institucije u kojoj su planovi rađeni.

U kategoriji „Neostvarene urbanističke ideje“ prijavljuju se radovi koji: nisu izlagani na predhodnim salonima a nisu nikada ni realizovani, izlagani planovi koji nisu nikada realizovani ili planovi i projekti koji nikada nisu usvojeni.

Prijava sadrži: grafičku ilustraciju rada u boji za Katalog i sledeće tekstualne podatke (na srpskom jeziku – ćirilicom i engleskom jeziku): naziv rada, kategoriju, ime autora, instituciju (obrađivača), investitora, godinu izrade i kratak opis rada. Uz Prijavu je moguće dostaviti i digitalnu verziju celog plana sa svim tekstualnim i grafičkim prilozima – za svakog člana Žirija po jedan.

Prijava za 31. salon mora da sadrži i elektronsku verziju plakata koji će biti izložen u .pdf i .jpg formatu (rezolucije 310dpi) maksimalne veličine do 10MV.

Navedeni uslovi se ne odnose na radove iz dela Salona koji obuhvata revijalni deo i promotivni deo.

Rok prijave radova je 07. oktobar 2022. godine, a rok dostavljanja plakata u papirnom obliku je najkasnije 22. oktobar 2022. godine. Radovi se dostavljaju UUS u Beogradu ili Realizatoru.


 

Dodatne informacije potražite OVDE.