УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Чуда свуда – изложба радионице у организацији Лабораторије за архитектуру и визуелни језик

is1

У оквиру овогодишње Недеље са архитектуром, Лабораторија за архитектуру и визуелни језик представља резултате радионице под називом ”Чуда свуда”, која се одржала у сарадњи са Основном школом ”Сава Жебељан” из Црепаје.

Радионица је обухватала неколико фаза. У првој фази су студенти Мастер студија Унутрашње архитектуре, у оквиру предмета Уметнички пројекат 1, одржали часове Ликовне културе ђацима нижих разреда школе. Резултат часова је био обиман и занимљив портфолио дечијих цртежа на тему природе која их непосредно окружује, биљака и животиња.

У следећој фази, студенти су у сарадњи са професором мр Бранком Павићем и сарадником др ум. Иваном Шулетићем, на основу цртежа креирали орнаменте у духу дечијих цртежа. Ови орнаменти су преведени у алат – за ову прилику специјално произведене декоративне ваљке и шаблоне.

Такође, студенти су урадили идејна решења за просторну примену орнамената, и одабрано најбоље решење је изведено током маја ове године.

На овој изложби Лабораторија за архитектуру и визуелни језик представља цео процес, од фото-документације са часова Ликовне културе у Црепаји, до фотографија изведеног мурала.

is2

is3

is4