UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

sched-web-footer

preuzeto sa https://tnocfestival2022.sched.com/event/xskL

Obaveštavamo vas da će u okviru projekta CLEVER Cities, 17. maja ove godine, u Beogradu biti svečano osnovana Centrala Jugoistočne Evrope programa UrbanoPoPrirodi –UrbanByNature South Eastern Europe Hub.

UrbanByNature (UbN) program je globalna inicijativa koja promoviše stručna znanja i iskustva na temu zelene infrastrukture i prirodom-inspirisanih rešenja među donosiocima odluka i svim zainteresovanim stranama koje se bave razvojem i planiranjem gradova. Ovakve centrale su već osnovane ili su u procesu osnivanja u Brazilu, na Kavkazu, u Kini, Koreji, Španiji, Južnoj Americi, itd.

Kao pripremni događaj za ovu svečanost u maju, trenutno organizujemo jedan online sastanak u saradnji sa Gradom Sarajevom, i projektom ConnectingNature, u okviru globalnog festivala The Nature of Cities. Naša sesija se zove:

UrbanByNature South Eastern Europe Hub: Pre-Launch

Ovaj razgovor održaće se u utorak, 29. marta od 11:00 do 12:30 časova. Ideja nam je da napravimo inicijalno upoznavanje partnera sa aktuelnih Horizon 2020 projekata koji se bave temom prirodom-inspirisanih rešenja i ostalih zainteresovanih za ovu temu, da kratko prezentujemo svoja iskustva, i porazgovaramo o organizaciji događaja u maju, o pozitivnim primerima i budućim planovima, o preprekama na koje nailazimo, ali i željama i očekivanjima od ovog programa.

Događaj smo planirali na našim lokalnim jezicima, a obezbedili smo i simultani prevod na engleski jezik.

Okvirni program je zamišljen kao niz kratkih prezentacija, nakon kojih će uslediti razgovor i diskusija:

· Belma Pašić, Sarajevska regionalna razvojna agencija: Iskustva Sarajeva u okviru ConnectingNature projekta.
· Ana Mitić-Radulović, CEUS: Iskustva Beograda u okviru CLEVER Cities projekta;
· Jakuta Imširović, Grad Zenica: Iskustva Zenice u okviru proGIreg projekta;
· Aleksandra Lozo, Grad Trebinje: Iskustva Trebinja u okviru EuPOLIS projekta.

Da biste se priključili razgovoru, potrebno je da se registrujete za Festival – na sledeći način:

Na stranici: https://tnoc-festival.com/wp/registration/ , u samom dnu stranice, kliknite na narandžasto dugme: ACCESS THE FESTIVAL, a onda upišite kod: WELCOME. Možete koristiti svoju email adresu, umesto Google naloga ili FB. Trebalo bi da direktno ulazite u Festivalsku stranu na SCHED platformi, gde kreirate svoj profil. Sa desne strane možete podestiti svoju vremensku zonu.

Kada se registrujete, naša sesija je na sledećem linku: https://sched.co/xskL, a možete je pronaći i listajući bogat i interesantan program: https://airtable.com/shrBvi3eKwmC9IwwH/tblYIbXGKJeAHgV5r. Potrebno je da je označite kao sesiju koju nameravate da posetite, tj. da je dodate u svoj raspored (Schedule), a na dan sesije, 20-ak minuta ranije, na toj stranici će se pojaviti DUGME koje omogućava ulazak na sastanak. 

0