UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

PROJEKAT MINERVA – Okvir digitalnih kompetencija – Nastava geotehnologija za kulturno nasleđe

minerva

Prvi Intelektualni proizvod (IO1) Minerva projekta je Okvir digitalnih kompetencija – Nastava geotehnologija za kulturno nasleđe u Evropi. Cilj IO1 je da proceni nivo, potrebe i mogućnosti integracija geotehnologija, a posebno geografskih informacionih sistema (GIS), sa proučavanjem kulturnog nasleđa (KN) u visokom obrazovanju, ali i sa profesionalnim aktivnostima u oblasti KN-a. Anketa nudi široki uvid u inventar kompetencija na visokoškolskom nivou u oblasti GIS-a i KN-a i analizu kako se njihovom integracijom mogu zadovoljiti potrebe savremenog tržišta rada.

Okvir digitalnih kompetencija – Nastava geotehnologija za kulturno nasleđe (Kozina, J., Ciglič, R., Spini, L. (2021). Competence Framework for Teaching Geotechnologies for Cultural Heritage: Intellectual Output 1. MappINg Cultural HERitage: Geosciences VAlue in Higher Education. Erasmus+).

Drugi intelektualni izlaz projekta MINERVA (IO2) nosi naziv „Metode podučavanja i didaktički izvori za Geotehnologije za kulturno nasleđe,“ a njegov očekivani ishod jeste stvaranje i formalizacija jednog inovativnog kompleta alata koji će biti dostupan na sajtu MINERVA i srodnim platformama, kao i u okviru MOOCa koji je u pripremi.

Metode podučavanja i didaktički izvori za Geotehnologije za kulturno nasleđe (Mazagol, P.-O., Leroy, O., García, C., Spini, L., Deguy, P., Bologna, V., García, J.A.; Valero, P. (2022) Teaching methods and didactic materials on Geotechnologies for Cultural Heritage: Intellectual Output 2. MappINg Cultural HERitage: Geosciences VAlue in Higher Education. Erasmus+).

 

Sve dodatne informacije potražite na linku.

0